MotoGP Sepang Test – 1η Ημέρα – «Ιπτάμενο Καγκουρό»

Οι επίσημες δοκιμές ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα (για εμάς) στην Μαλαισία, με τον Casey Stoner να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ταχύτητά του, επικρατώντας όλου του υπόλοιπου, ενεργού grid του MotoGP.

Η συμμετοχή του Αυστραλού δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις σημερινές δοκιμές οριστικοποιήθηκε από χθες από την ομάδα της Ducati, κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο Stoner θα υποσκίαζε όλους τους αναβάτες, ώστε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Μια άλλη Ducati, αυτή του Andrea Dovizioso είχε τον καλύτερο χρόνο, πρωτού ο Stoner «γράψει» 1.59.581, περνώντας αυτός στην πρώτη θέση.

Ο Ιταλός τελικά κατέληξε στη 2η θέση, 0.115 μακριά από τον δοκιμαστή της ομάδας του, με το τρίτο μέλος της εργοστασιακής Ducati, Jorge Lorenzo, να βρίσκεται μόλις 17ος, με διαφορά 1.669 από την κορυφή.

Για την ομάδα των Ιταλών το ρόλο δοκιμαστή θα αναλάβει για αύριο ο Michelle Pirro αντί του Stoner, ενώ την ίδια ημέρα θα ληφθεί και η απόφαση για το ποιός εκ των δύο θα συμμετέχει στις δοκιμές της Τετάρτης.

Περίπου μισό δευτερόλεπτο (0.447) μακριά από τις δύο Ducati βρέθηκε ο Maverick Vinales, με τον Ισπανό να ολοκληρώνει την πρώτη ημέρα στην 3η θέση, 0.567 ταχύτερος από τον teammate του, Valentino Rossi.

O Ιταλός από την άλλη έμεινε λίγο πάνω από το ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Stoner (1.014), κλείνοντας την ημέρα του στην 8η θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση πέτυχε στην 4η θέση ο Alvaro Bautista, ο οποίος με την GP16 κατάφερε αρχικά να προηγηθεί, πρωτού υποχωρήσει στην προαναφερθείσα θέση.

Μια θέση πίσω από τον Ισπανό ο Andrea Iannone, ο οποίος συνέχισε τις καλές του εμφανίσει πάνω στην GSX-RR.

Οι εργοστασιακές Honda των Marc Marquez και Dani Pedrosa βρέθηκαν μόλις στην 9η και 13η θέση αντίστοιχα, τη στιγμή που ο Cal Crutchlow με την LCR Honda του βρισκόταν στην 6η θέση.

Στις θέσεις επτά και οκτώ συναντάμε τους δύο rookies της Tech3 Yamaha, με τον Jonas Folger να ηγείται – όπως και στη Βαλένθια – του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Moto2, Johann Zarco.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ακόμη μια Ducati, με τον Hector Barbera να κάνει πέντε τις Ιταλίδες στους πρώτους δέκα αναβάτες.

H KTM στο μεταξύ δείχνει σημάδια βελτίωσης, με τον Pol Espargaro να ολοκληρώνει την ημέρα του στη 16η θέση, 1.657 μακριά από τον Stoner.

Από τις δοκιμές δεν έλειψε και η βροχή, η οποία έκανε την εμφάνισή της δύο ώρες πριν το τέλος της διαδικασίας, αφήνοντας μισοτελειωμένες εργασίες για τις επόμενες δύο ημέρες.

Αναλυτικότερα η κατάταξη της πρώτης ημέρας:

Αφήστε μια απάντηση