MotoGP – Dovizioso – Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την επόμενη χρονιά θα παλεύω και πάλι για τον Τίτλο

Ο Ιταλός άσος της Ducati τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η ομάδα του έχει βρει μία καλή βάση για την εξέλιξη της Desmosedici την επόμενη σαιζόν και ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν καλά θα κάνουν την διαφορά το 2018.

Ο Dovizioso φέτος είχε μία καταπληκτική χρονιά, αφού κατάφερε να διεκδικεί τον Τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν από τον Marquez. Παρά το γεγονός ότι δεν στέφθηκε τελικά πρωταθλητής, τόσο οι νίκες του όσο και η απόδοση του σε όλη την φετινή σαιζόν, κατέστησαν τον ίδιο και την Ducati ισάξιους αντίπαλους των Honda και Yamaha.

Σε δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ιταλός – σε συνέντευξη που έδωσε σε εκπομπή ιταλικού ραδιοφώνου, ανέφερε ότι «…ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά ξέρουμε τα πως και τα γιατί πίσω από ότι κάναμε σωστά φέτος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι του χρόνου θα παλεύω και πάλι για τον Τίτλο. Σίγουρα υπάρχει διαφορά μεταξύ του να μάχεσαι και να νικάς, αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσουμε αυτή την στιγμή.»

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Έχουμε δείξει και με άλλους αναβάτες ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει μία καλή βάση αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, διότι οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί, εννοώντας με αυτό που λέω, τόσο τους αναβάτες όσο και τις μοτοσυκλέτες τους.

«Με την βάση που έχουμε τώρα, αν δουλέψουμε καλά, γνωρίζοντας ήδη τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα που έχουμε, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.»

«Εξακολουθεί να μας λείπει κάτι αλλά και οι αντίπαλοι μας πιστεύω ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμάς,» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη σαιζόν ο Dovizioso είπε, «…χρειαζόμαστε τα φετινά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να έρθουν πιο νωρίς. Κάθε αναβάτης εκφράζεται διαφορετικά και αυτό εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία είναι ο ίδιος, η μοτοσυκλέτα και η ομάδα αλλά κυρίως από τον ίδιο προσωπικά».

Ο Ιταλός αναφέρθηκε επίσης και στον Valentino Rossi λέγοντας ότι «…ποτέ δεν είχα μία ιδαίτερα στενή σχέση μαζί του, δυστυχώς, όχι γιατί είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά επειδή είναι τόσο μεγάλη προσωπικότητα που αναγκαστικά θα έπρεπε να βάλει κάποια όρια στην ζωή του για να μπορέσει να την διαχειριστεί».

«Προσωπικά, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι γιατί έχουμε και οι δύο το ίδιο πάθος για τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες. Είμαστε διαφορετικοί κατά κάποιοι τρόπο αλλά όχι τόσο όσο ίσως κάποιο να νομίζουν,» καταλήγει ο Dovizioso.

Τέλος έκανε και ένα σχόλιο για τους υπόλοιπους αναβάτες του grid, αναφέροντας, «...ο καλύτερος τύπος είναι ο Crutchlow, μετά υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν είναι τόσο καλοί αλλά θα κρατήσω αυτά τα ονόματα για εμένα».