«Διαλυμένος» ο Marquez από την πίεση της φετινής χρονιάς

Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη εφέτος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez, με τον Ισπανό να υποστηρίζει ότι η ομάδα του ήταν αυτή που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει.

Ο Marquez είναι ένας αναβάτης ο οποίος ώσπου να φτάσει στη μεγάλη κατηγορία, σχεδόν δεν γνώρισε τον ανταγωνισμό. Ήταν μονίμως, τουλάχιστον ένα «σκαλί» ανώτερος από τους αντιπάλους του στις μικρές κατηγορίες, κάτι το οποίο άλλαξε όμως όταν μεταπήδησε στη μεγάλη κατηγορία το 2013.

Ο Ισπανός είχε μια «εύκολη» χρονιά και το 2014 στο MotoGP, η περσινή και η φετινή χρονιά όμως ήταν αυτές που τον ωρίμασαν σαν αναβάτη, με το επίπεδο του ανταγωνισμού να εκτινάσσεται στα ύψη, δυσκολεύοντας τον 23χρονο άσσο της Honda.

Για την πίεση που του ασκήθηκε την φετινή χρονιά, ο Marquez δήλωσε: «Δεν λέω ότι δεν γνωρίζω τι είναι η πίεση, όμως ως τώρα δεν την είχα νιώσει, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό.»

Το μεγάλο στοίχημα για τον Marquez φέτος, ήταν να κερδίσει με μια μοτοσυκλέτα η οποία φαινόταν ότι δεν ήταν το ίδιο καλή, όσο για παράδειγμα η Yamaha ή ακόμη και η Ducati. Έτσι, και ειδικά στο πρώτο μισό της χρονιάς, όπου αυτή η διαφορά φαινόταν πιο ξεκάθαρα, η πίεση στις πλάτες του Ισπανού ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

«Η πίεση είναι κάτι δύσκολο να εξηγήσεις, κάτι το οποίο σε κάνει [να νιώθεις] πιο ανασφαλής και σου δημιουργεί αμφιβολίες,» ανέφερε ο Marquez στο επίσημο περιοδικό της Honda και συνέχισε: «Είναι κάτι το οποίο σε επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, και σε κάνει να νιώθεις εντελώς διαλυμένος στο τέλος του Σαββατοκύριακου.»

Τέλος, ο φετινός πρωταθλητής αναφέρθηκε και στην ομάδα του, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν από την αρχή της καριέρας του και του στάθηκαν και στις φετινές, δύσκολες και πιεσμένες στιγμές.

«Είμαι τυχερός που έχω μια σπουδαία οικογένεια στα paddock. Η ομάδα με βοηθά πολύ να «σβήσω». Δεν μιλάμε μόνο για αγώνες, και αυτό με βοηθά να χαλαρώσω.»

 

Αφήστε μια απάντηση