Stoner για Lorenzo – Δεν ξέρω αν μπορώ να τον βοηθήσω

Ο Casey Stoner παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια του Jorge Lorenzo ώστε να προσαρμοστεί στην Ducati, αναφέροντας όμως την αβεβαιότητά του για το αν μπορεί να τον βοηθήσει.

Το ξεκίνημα του Lorenzo στην πίστα της Μαλαισίας χθες ήταν απογοητευτικό, με τον Ισπανό να κλείνει την ημέρα του στην 17η θέση. Λίγο μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δήλωνε ότι δυσκολεύεται να αλλάξει το στυλ οδήγησής του, ώστε να ταιριάξει στην Desmosedici.

Η Ducati όμως εκτός του Lorenzo και των αναβατών της Pramac, δείχνει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με τον Stoner να κυριαρχεί την πρώτη ημέρα και τις υπόλοιπες «Ιταλίδες» να φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Ο Stoner πάντως δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και πολλά για να βοηθήσει τον πρώην αντίπαλό του ώστε να βελτιωθεί, αναφέροντας ότι ο Lorenzo χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες της GP17.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να τον βοηθήσω και τόσο,» τόνισε ο Stoner για τον Ισπανό. «Είναι πολύ καιρό με έναν κατασκευστή, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στα paddock, εκτός του Dani (Pedrosa).

«Θα του πάρει χρόνο να προσαρμοστεί. Είναι (η Yamaha και η Ducati) εντελώς αντίθετες σε πολλά πράγματα, με την δύναμη του κινητήρα και τα χαρακτηριστικά.

«Θα του πάρει κάποιο χρόνο, όμως μιλώντας μαζί του, ήταν σε πολύ καλή διάθεση για να είμαι ειλικρινής, και παίρνοτας τα πράγματα βήμα-βήμα, πιέζοντας κάθε τι όσο προσπαθεί κάτι, να βλέπει αν του αρέσει με τον τρόπο που πάει ή όχι. Θα πάρει χρόνο, και θα είναι εκεί πριν τον πρώτο αγώνα.

«Δεν ανησυχώ πολύ αυτή τη στιγμή, απλά πρέπει να αφήσουμε τον Jorge και τον Christian (Gabbarini, τον επικεφαλής του επιτελείου) να δουλέψουν μαζί με την ομάδα και να βρουν αυτή την ωραία ισορροπία όπου θα είναι άνετος.

«O Christian δείχνει ήδη αρκετά χαρούμενος που δουλεύει με τον Jorge και την κατεύθυνσή του, την σαφήνειά του. Όλα δείχνουν πραγματικά καλά.»

Ο Αυστραλός αύριο θα επιστρέψει στην πίστα, έχοντας δοκιμάσει τις (μεγάλες) δυνατότητές του και την Δευτέρα.

«Κάναμε μερικούς γύρους με όλους την Πέμπτη (στις δοκιμές των ομάδων), όμως νομίζω ότι έκανα μόνο 20 γύρους πριν ο καιρός μας χτυπήσει, και δεν πήραμε πολλά δεδομένα.

«Έτσι χθες ήταν πολύ καλό για εμάς το ότι επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα πάντα σε μια ωραία, μακρά διαδικασία – σίγουρα πήραμε πολύ θετικές απαντήσεις σε μια στεγνή πίστα, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτές τις μέρες εδώ.

«Όμως ο καιρός παρεμπόδισε το πρόγραμμά μας χθες, και καθώς δεν έκανα δοκιμές σήμερα δεν καταφέραμε να τελειώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε.

«Αύριο ευελπιστούμε να μας δώσει έναν καλύτερο καιρό, κάποια καλύτερα δεδομένα και να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε χθες και να βρούμε μερικά ακόμα θετικά.»

Αφήστε μια απάντηση