Παρουσίαση – Ducati Multistrada 950

Η Ducati παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου Eicma 2016, την «μικρή» Multistrada 950.

 Σκοπός της Ιταλικής εταιρείας η κατασκευή μιας άνετης ταξιδιωτικής Adventure, που θα είναι πιο προσιτή όσο αφορά την τιμή και συντήρηση. Επίσης να είναι ικανή για κάθε είδους εδάφους, αλλά και για καθημερινή χρήση στην πόλη.

Η Multistrada 950 είναι ένας συνδυασμός με τα καλύτερα στοιχεία από τις δύο μεγάλες αδελφές της, την Multistrada 1200 και την Multistrada 1200 Enduro. Στην εμφάνιση μοιάζει με την Multistrada 1200, αφού πήρε από αυτήν το ρεζερβουάρ, τον ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα και τα φώτα. Από την enduro πήρε το διπλό αλουμινένιο ψαλίδι, αντί από το μονόμπρατσο που χρησιμοποιείται στο 1200 και την εξάτμιση.

Ο κινητήρας είναι Testastretta με προδιαγραφές Euro 4, 937cc, υδρόψυκτος, δικύλινδρος σε L διάταξη και αποδίδει 113 ίππους στις 9000 στροφές και μέγιστη ροπή 9.8 kgm στις 7750 στροφές.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα είκοσι λίτρα και με την οικονομία του κινητήρα έχει περισσότερη αυτονομία από την Multistrada 1200.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα trellis και το βάρος είναι 227 κιλά γεμάτη. Πέντε κιλά ελαφρύτερη από την 1200.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες και φορούν ελαστικά Pirelli Scorpion Trail II 120/70 19 μπροστά και 170/60 17 πίσω. Αναμένεται όμως ότι θα βγει και με ακτινωτούς τροχούς.

Στις αναρτήσεις τώρα. Μπροστά έχει ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 48 mm της Kayaba και πίσω ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ της Sachs.

Τα φρένα είναι της Brembo. Μπροστά έχει διπλά δισκόφρενα των 320 mm, που διαθέτουν ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες, ενώ πίσω έχει μονό δίσκο 265 mm και δαγκάνα μονού εμβόλου. Το traction control είναι 8 επιπέδων! παρακαλώ και τα ABS είναι τελευταίας τεχνολογίας της Bosch 9.1 mp τριών επιπέδων, τα οποία μπορούν να απενεργοποιηθούν για οδήγηση εκτός δρόμου.

Υπάρχουν 4 οδηγικά προγράμματα sport, touring, urban και enduro και σύστημα RideByWire.

Η πίνακας οργάνων είναι LCD και έχει όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, αλλά και πολλές δευτερεύοντες. Στις ενδείξεις υπάρχουν ταχύμετρο, στροφόμετρο, επιλογή σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, στάθμη καυσίμου, μέση κατανάλωση καυσίμου, δύο ρυθμίσεις ταξιδιού, ρολόι, χρόνο ταξιδιού, μέση ταχύτητα, θερμοκρασία κινητήρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και προειδοποίηση για πάγο στον δρόμο.

Η σέλα έχει ύψος 840 mm και δεν είναι ρυθμιζόμενη, αλλά υπάρχει ως αξεσουάρ πιο χαμηλή στα 820 mm και πιο ψηλή στα 860 mm. Η θέση είναι άνετη τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη.

Το service και η αλλαγή λαδιών είναι κάθε 15000 χλμ. ενώ η ρύθμιση βαλβίδων κάθε 30000 χλμ.

Τα χρώματα είναι φυσικά τα κλασικά, κόκκινο και άσπρο της Ducati και διατίθεται σε 4 διαφορετικά πακέτα, Touring, Sport, Urban, Enduro, με τα ανάλογα αξεσουάρ για το κάθε πακέτο.

Η οικογένεια Multistrada μεγάλωσε, προσθέτοντας ακόμη μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα με εμφάνιση και στυλ Ducati. Αυτοί που ονειρεύονται λοιπόν τις περιπέτειες τους με μια Multistrada και η 1200 φαινόταν απαγορευτική, τώρα με την 950  το όνειρο τους μπορεί να πραγματοποιηθεί. Υπομονή λοιπόν μέχρι να φθάσει στις αντιπροσωπείες.

Αφήστε μια απάντηση