Sam Sunderland – Rally Dakar – Week 3 2017

Έκανε το ντεμπούτο του στο Rally Dakar το 2012 και έκτοτε η τύχη του τον δοκιμάζει συνεχώς. Το 2017 όμως, η τύχη του χαμογέλασε. Το 2017 έμελλε να είναι η χρονιά του Sam Sunderland. 

Ο Βρετανός, στα 27 του χρόνια, μετρά ήδη πολλές κακές εμπειρίες από την ενασχόλησή του με τον περίφημο αγώνα του Dakar. Το 2012 εγκατέλειψε από ηλεκτρικό πρόβλημα, ενώ το 2013 δεν συμμετείχε καθόλου, καθώς έσπασε και τους δύο καρπούς του κατά την προπόνηση που έκανε για τον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.

Το 2014 εγκατέλειψε εκ νέου από βλάβη στον κινητήρα, με το 2015 να μην φαίνεται διατεθειμένο να αλλάξει την τύχη του αναβάτη της KTM στον θεσμό. Την επόμενη χρονιά, η τύχη άφησε και πάλι τον Sunderland εκτός να παρακολουθεί τον αγώνα, καθώς ένα σπάσιμο του μηριαίου οστού, δεν του επέτρεψε για ακόμη μια φορά να αγωνιστεί.

Το 2017 όμως, ο νικητής του «Rally Marocco 2016» έπρεπε να αντεπιτεθεί. Έπρεπε να δώσει ένα τέλος στην κακοτυχία του και ταυτόχρονα να οδηγήσει αρκετά συνετά και γρήγορα, ώστε να κερδίσει το Rally Dakar. Το έκανε κερδίζοντας μονάχα μια ειδική διαδρομή (την 5η), ενώ από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν έχασε καθόλου τα ηνία στους συνολικούς χρόνους.

Έτσι στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του νικητής σε αυτό το σπουδαίο αγωνιστικό γεγονός, όντας παράλληλα και ο πρώτος Βρετανός στην ιστορία που καταφέρνει κάτι ανάλογο.

Αφήστε μια απάντηση