Παρουσίαση – Aprilia RSV4 R FW-GP

Οι μοτοσυκλέτες που μπορεί (;) πλέον να αποκτήσει κάποιος έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, ειδικά όταν έχεις χρήματα και το όνομα αυτής είναι Aprilia RSV4 R FW-GP. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ότι το χρήμα προσφέρει πολλά. Πάρα πολλά.

Είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσουν τα track days, συμμετέχεις σε αγώνες, έχεις λεφτά (πολλά) και οι τυπικές superbike δεν σου αρκούν. Η Aprilia έχει τη λύση. Τι ετοίμασε; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Αρχικά να πούμε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα δεν προορίζεται για τον δρόμο. Οι RSV4 R που φέρουν το αρκτικόλεξο «FW» (Factory Works), προορίζονται μόνο για αγωνιστική χρήση και κατασκευάζονται ανάλογα με τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων Superstock και Superbike.

Σε αυτή την περίπτωση, η FW-GP, προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή της τεχνολογία MotoGP, κατ’ ευθείαν από τις μοτοσυκλέτες του 2015 που οδήγησαν οι Stefan Bradl και Alvaro Bautista.

Χαρακτηριστικό το αυτοκόλλητο ‘Pneumatic Valves’, για να μην ξεχνιόμαστε

Ο κινητήρας της είναι διάταξης V4, έχει πνευματικές βαλβίδες και σύμφωνα με την εταιρία του Noale, αποδίδει πάνω από 250hp. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα έχει ως βάση της την RSV4 R-FW SBK. Τι σημαίνει αυτό; Για αρχή, αναρτήσεις τις Öhlins και σφυρήλατους τροχούς.

Στη συνέχεια συναντάμε αγωνιστικό ηλεκτρικό σύστημα, ελαφρωμένο και απλοποιημένο, που συνοδεύεται από μπαταρία λιθίου. Η ECU είναι η APX2 – η οποία κατασκευάζεται από την Aprilia Racing και είναι εφοδιασμένη με μονάδα GPS – είναι πλήρως προγραμματιζόμενη, τόσο στις παραμέτρους ανάφλεξης όσο και στον ελέγχο του κινητήρα.

Επίσης, η ECU, περιλαμβάνει το σύστημα απόκτησης δεδομένων, με ένα σετ αισθητήρες τηλεμετρίας. Τα όργανα είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτή τη μοτοσυκλέτα, ενώ το ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχει σύστημα βοήθησης για τα «κατεβάσματα» (blipper).

Με την αγορά της, ο αγοραστής θα παραλάβει μια δερμάτινη φόρμα με τα λογότυπα της εταιρίας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα αγωνιστικό τριήμερο MotoGP, μέσα από τα paddock της Aprilia. Επίσης, θα πρέπει να ταξιδέψει στα κεντρικά στο Noale, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα, βάση των αναγκών του.

Tέλος, η Aprilia διαθέτει μηχανικό (!), ο οποίος θα ακολουθεί τον ιδιοκτήτη σε κάθε του εξόρμηση στην πίστα. Έτσι, για να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του.

Η τιμή της είναι αρκετή τσουχτερή και αναμένεται πάνω από τις 100.000€. «Αξίζει μια μοτοσυκλέτα τόσα χρήματα;», ρωτούν μερικοί. Αν είσαι ερωτευμένος με την πίστα, έχεις τα λεφτά (κύριο προσόν) και θες να αποκτήσεις μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να πάει ταχύτερα από την οποιαδήποτε στα κατάλληλα χέρια, τότε ναι, αξίζει.


		

Αφήστε μια απάντηση