Lorenzo – Στην F1 δύσκολα, ποιο ρεαλιστική η συμμετοχή στις 24H του Le Mans

Ο Jorge Lorenzo σκέφτεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε αγώνες με τέσσερις τροχούς μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP, με το επικρατέστερο σενάριο να τον βρίσκει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου για τις 24H του Le Mans.

Παρ’ όλο που ο Lorenzo οδήγησε (και μάλιστα αρκετά γρήγορα) ένα μονοθέσιο της Mercedes τον Νοέμβρη, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πιστεύει ότι η συμμετοχή του στην F1 δεν είναι μια ρεαλιστική λύση.

Ο Ισπανός ανέφερε στο Crash.net σχετικά με το θέμα: «Οι αγώνες αυτοκινήτων είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω πιο σωστά και πιο συχνά όταν αποσυρθώ από το MotoGP.

«Πριν τρία χρόνια, εδώ (στο Abu Dhabi), αγωνίστηκα με μια Ferrari 458. Αυτό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω αγωνιστεί, όμως θα ήθελα κάποια μέρα να τρέξω στις 24 Ώρες του Le Mans.

«Θα ήταν πιο ρεαλιστικό από μια χρονιά στην Φόρμουλα Ένα.»

Ο 29χρονος αναβάτης της Ducati στη συνέχεια μίλησε και για τους χρόνους που έκανε στην πίστα του Silverstone, συγκρίνοντάς τους με αυτούς τους φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Nico Rosberg.

«Δεν μπορούσα να φτάσω το όριο (του μονοθεσίου). Είχαμε μόνο τέσσερις ή πέντε ώρες. Όμως για αναβάτης του MotoGP δεν πήγα αργά, ήμουν γρήγορος και έκανα έναν εξαιρετικό χρόνο.

«Η ομάδα ήταν εντυπωσιασμένη και εγώ ήμουν εντυπωσιασμένος, επειδή ήμουν ταχύτερος από τον χρόνο του Nico. Όμως δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες του δικού του τεστ, επειδή ο Nico οδήγησε πρώτη φορά το μονοθέσιο το χειμώνα, έτσι ίσως υπήρχαν κάποια υγρά σημεία.

«Όμως, το να είμαι σε θέση να είμαι τόσο κοντά σε αυτό το επίπεδο, με έκανε υπερήφανο, επειδή είχα μόλις κάποιες ώρες εμπειρίας.»

Τέλος, ο Μαγιορκέζος αναβάτης τόνισε ότι μπορεί στον ένα γύρο να ήταν αρκετά γρήγορος, ένας ολόκληρος αγώνας όμως είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

«Το να κάνεις έναν μόνο γύρο είναι κάτι, με νέα ελαστικά, όμως το να κάνεις μιάμιση ώρα, με άλλα αυτοκίνητα γύρω σου και με την πρόσφυση να πέφτει στα ελαστικά, είναι κάτι άλλο. 

«Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο πολύπλοκο πράγμα για έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα αυτοκίνητα.»

Εν αναμονή της συμμετοχής σε τεστ της Mercedes και από τον Valentino Rossi, ας ελπίσουμε ότι η Γερμανική ομάδα θα προχωρήσει σε δημοσίευση των χρόνων και των δύο!

Αφήστε μια απάντηση