Ducati – Δεν μας ήταν εύκολο να αφήσουμε τον Iannone

Η υπογραφή του Jorge Lorenzo στην Ducati για το 2017 έκανε τους «κόκκινους» να πρέπει να αποχωριστούν έναν εκ των Andrea που είχαν στις τάξεις τους για το 2016. Αυτός, ήταν, ο Andrea Iannone.

Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για το εργοστάσιο. Η μοίρα του Iannone όμως καθορίστηκε αρκετά πριν τα μισά της χρονιάς, με τον 27χρονο να κάνει απανωτά λάθη.

Έως ότου ο Lorenzo πάρει τη μεγάλη απόφαση τον Απρίλιο να μεταπηδήσει στην Desmosedici για το 2017, ο «Maniac» μετρούσε ήδη δύο εγκαταλείψεις, καταστρέφοντας μάλιστα και ένα διπλό βάθρο για την ομάδα του στο GP της Αργεντινής.

Με την έλευση του Ισπανού, έμενε κενή μόνο μία θέση στην ομάδα για τη νέα χρονιά. Και μπορεί ο Dovizioso να είναι αυτός που θα «φοράει» και το 2017 τα κόκκινα χρώματα, η Ducati όμως γνωρίζει ότι άφησε έναν εξαιρετικό αναβάτη να αποχωρήσει.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, ο Iannone ήταν αυτός που έφερε την πρώτη νίκη των Ιταλών έπειτα από έξι χρόνια και μάλιστα σε στεγνές συνθήκες.

«Ποτέ δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις ποιος πρέπει να φύγει, όταν έχεις δύο πολύ γρήγορους αναβάτες στην ομάδα σου,» δήλωσε επί του θέματος ο αγωνιστικός διαευθυντής της Ducati, Paolo Ciabbati.

O Ciabbati στη συνέχεια αναγνώρισε τη συνεισφορά των δύο Andrea στην ομάδα, καθώς από το 2013 που αμφότεροι βρέθηκαν στην Ducati, η Desmosedici έχει βελτιωθεί πολύ.

«Δεν ήταν εύκολο λόγω του ότι και οι δύο Andrea ήταν μαζί μας από το 2013, περνώνας πολύ δύσκολες στγμές μαζί, βοηθώντας τον Gigi (Dall’Igna, γενικός διευθυντής) να «χτίσει» μια καλύτερη μοτοσυκλέτα και πιστεύω ότι σήμερα είναι μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

«Στο τέλος είπαμε ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, όμως στη ζωή πρέπει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, έτσι πήραμε μια απόφαση, ο Andrea Dovisioso θα έμενε.

«Πιστεύω ότι αυτός και ο Lorenzo είναι μια πολύ καλή ομάδα για το μέλλον και προφανώς λυπούμαστε που ο Iannone μας αφήνει, επειδή κατέκτησε την πρώτη μας νίκη μετά το 2010, στην Αυστρία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός στη Suzuki, έτσι θα είναι ένας από τους ισχυρότερους αντιπάλους μας, όμως αυτή είναι η ζωή.»

Ο Iannone σε όλη του την καριέρα στο MotoGP ήταν μέλος κάποιας ομάδας της Ducati, κάνοντάς το ντεμπούτο του το 2013 με την δορυφορική ομάδα της Pramac, προτού «προαχθεί» στην εργοστασιακή ομάδα το 2015.

Τη φετινή χρονιά όμως ο Ιταλός τερμάτισε μόλις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τη στιγμή που την περσινή χρονιά ήταν 5ος, έχοντας μάλιστα συλλέξει 76 βαθμούς λιγότερους το 2016. Βέβαια φέτος, ο Iannone είχε και έναν σοβαρό τραυματισμό, που τον άφησε εκτός για τέσσερα ολόκληρα GP.

Εκ μέρους του εργοστασίου από το Borgo Panigale μίλησε και ο Gigi Dall’Igna, που είδε την «All-Italian» ομάδα του να μένει μισή για τη νέα περίοδο.

«Με τον Iannone, έχω μια πολύ καλή σχέση με αυτόν και το ανάποδο,» τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Iannone, λόγω του ότι έκανε έναν φανταστικό αγώνα (στη Βαλένθια), οδήγησε τη μοτοσυκλέτα έχοντας την Ducati στην καρδιά του και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

«Περάσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια μαζί του και η βελτίωση που κάναμε ήταν επίσης και εξ’ αιτίας του, έτσι τον ευχαριστώ και του έυχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον του.»

Αφήστε μια απάντηση