Παρουσίαση Moto2 και Moto3 – Η νέα εμφάνιση της Sky Racing VR46 Team

Η ομάδα του Valentino Rossi είναι αυτή που ανοίγει τον «χορό» των φετινών παρουσιάσεων στις στην μικρή και τη μεσαία κατηγορία των Grand Prix, με την Sky Racing VR46 Team να αποκαλύπτει χθες τόσο τα νέα της χρώματα, όσο και τους αναβάτες της για το 2018.

Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με πέρυσι, η Ιταλική ομάδα προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των νέων χρωμάτων σε ένα talent show, και πιο συγκεκριμένα στο Ιταλικό X-Factor. Οι οπτικές διαφορές στα fairing των μοτοσυκλετών τόσο της Moto3 όσο και της Moto2 είναι ελάχιστες, ακολουθώντας την γραμμή του προηγούμενου έτους.

Η διαφορά όμως έρχεται στις συνθέσεις των δύο ομάδων, οι οποίες αντικατέστησαν τον ένα από τους δύο αναβάτες του 2017 με νέα πρόσωπα για το 2018.

Κάνοντας αρχή με την Moto3, ο no.1 αναβάτης της ομάδας, Nicolo Bulega, παρέμεινε στη θέση του, θέλοντας τη νέα χρονιά να κυνηγήσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο. Ο 18χρονος είχε μια δύσκολη χρονιά το 2017, ενώ αυτή θα είναι η 4η σαιζόν του στα box της Sky Racing VR46 Team.

Ο Ιταλός θα έχει νέο ταίρι στην ομάδα, καθώς ο Andrea Migno αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο rookie και πολλά υποσχόμενος, Dennis Foggia. Το δίδυμο θα χρησιμοποιεί και τη αυτή τη φορά τις μοτοσυκλέτες της KTM.

SKY Racing VR46 Team Moto2 and Moto3
Η αποκάλυψη της SKY Racing VR46 Team για την Moto2 και Moto3 έγινε και φέτος στο Ιταλικό X-Factor

Στη συνέχεια, αλλαγές υπάρχουν και στην ομάδα της μεσαίας κατηγορίας, με τον Francesco Bagnaia να διατηρεί τη θέση του. Ο Ιταλός είχε μια πολύ καλή πρώτη χρονιά πέρυσι και φέτος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ομάδα στην προσπάθειά της για τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Το νέο πρόσωπο εδώ είναι ο ετεροθαλής αδελφός του ιδιοκτήτη της ομάδας, Valentino Rossi, με τον Luca Marini να περνά στην «οικογενειακή» στέγη της Sky Racing VR46 Team. Ο 20χρονος εκκινά την 4η χρονιά του στην κατηγορία, θέλοντας να βελτιώσει τα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα του παρελθόντος.

Η ομάδα του Rossi στη Moto2 θα αγωνιστεί και φέτος με μοτοσυκλέτες της Kalex.

Για το 2018 η ομάδα θα έχει ως βασικούς της χορηγούς την Oakley, την Monster Energy, την Dainese, την AGV και την Dell’orto.