Lorenzo – Πιθανώς οι σχέσεις μου με τον Rossi να βελτιωθούν

Το 2017 θα είναι η χρονιά που ο Jorge Lorenzo θα οδηγεί για λογαριασμό της Ducati, με τον Ισπανό να πιστεύει ότι η φυγή του από την Yamaha θα εξομαλύνει τις σχέσεις του με τον πρώην teammate του, Valentino Rossi.

Ο Lorenzo, ο οποίος έφτασε το 2008 στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, βρήκε τον Rossi εκεί ως τον νούμερο ένα αναβάτη των Ιαπώνων. Έτσι, ο Ιταλός, έγινε αμέσως και ο πρώτος οδηγός που ο Μαγιορκέζος ήθελε να κερδίσει, με τους δύο να έχουν ανά τα χρόνια πολύ μεγάλες κόντρες μεταξύ τους.

Στα πρώτα στάδια της συνύπαρξής τους, το δίδυμο της Yamaha είχε καλύτερες σχέσεις, οι οποίες όμως άρχισαν να καταστρέφονται όταν άρχισαν να μάχονται μεταξύ τους για το πρωτάθλημα.

Το 2008 και 2009 ο Rossi κέρδισε την ενδοεταιρική μάχη με τον teammate του, κερδίζοντας παράλληλα και τα δύο του τελευταία πρωταθλήματα, με τον Lorenzo να αντεπιτίθεται κερδίζοντας τον τίτλο του 2010.

Ο Rossi, κάνοντας ένα διετές πέρασμα από την Ducati, είδε τις σχέσεις του με τον Lorenzo να βελτιώνονται, με τον Ισπανό να αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη δήλωσή του στο Motorsport.com:

«Είναι φυσιολογικό, είτε είναι με τον Valentino είτε με οποιονδήποτε άλλο. Όταν αγωνίζεσαι για άλλη ομάδα, η ένταση είναι πολύ λιγότερη. Ήταν το ίδιο όταν αυτός έφυγε για την Ducati.

«Τότε, οι σχέσεις μας βελτιώθηκαν πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πιθανώς θα είναι το ίδιο τώρα που έγω έκανα την αλλαγή.»

Βέβαια, όταν ο Rossi επέστρεψε στην Yamaha και άρχισε σιγά σιγά να γίνεται εκ νέου ανταγωνιστικός, τα προβλήματα άρχισαν και πάλι στις σχέσεις τους, με αποκορύφωμα το 2015.

Τότε, σύμφωνα με τον Ιταλό, ο Lorenzo σε συνεργασία με τον Marquez του έκλεψαν το πρωτάθλημα, με την ένταση ανάμεσα στους δύο να φτάνει στο ζενίθ. Μια ένταση που συνεχίστηκε και στο φετινό πρωτάθλημα, με την συνύπαρξη τους να γίνεται πιο ανυπόφορη από ποτέ.

Ο Lorenzo από την πλευρά του, τόνισε τον κύριο λόγο που δημιουργούσε την μεταξύ τους ένταση.

«Το να έχεις δύο κόκκορες σε ένα κοτέτσι, έχοντας στο νου οτι ένας εκ των στόχων είναι να κάνεις ότι είναι δυνατό ώστε να νικήσεις τον αναβάτη με την ίδια μοτοσυκλέτα με εσένα, δημιουργεί ένταση.»

Αφήστε μια απάντηση