Concept – Yamaha T7 Tenere

Η Yamaha παρουσίασε στην έκθεση στο Μιλάνο, Eicma 2016, την Yamaha T7 Tenere concept. Μια μοτοσυκλέτα Adventure με στοιχεία από την WR 450F Dakar και με προσανατολισμούς χωμάτινους που δείχνει ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες στην μεσαία κατηγορία των Adventure.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς περιμέναμε ότι φέτος στο Μιλάνο θα υπήρχε μια ανανέωση της  XT660Z Tenere.  Μετά την γυμνή ΜΤ-07, την ρετρό XSR 700 και την Tracer 700 που όλες έχουν τον ίδιο δικύλινδρο CP2 κινητήρα 689cc, που αποδίδει 74 ίππους, αυτή που έλειπε για να συμπληρωθεί η σειρά ήταν μια Adventure.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Yamaha επιστρέφει στο πνεύμα και τις αξίες που έκαναν την Tenere θρύλο. Επιστρέφει στις ρίζες της. Στο πνεύμα της πραγματικής περιπέτειας, όπου οποιοδήποτε οδόστρωμα δεν θα είναι εμπόδιο, δίνοντας έτσι στον οδηγό την ελευθερία να ταξιδέψει παντού. Είναι μια μοτοσυκλέτα που θα ενθουσιάσει τους περιπετειώδεις μοτοσικλετιστές, αφού οι περισσότερες Adventure μοτοσυκλέτες είναι κατασκευασμένες κυρίως για δρόμο.

Η Τ7 Tenere διαθέτει καινούργιο πλαίσιο, μπροστινό ελαστικό  21 ιντσών και 18 ιντσών πίσω, έχει αλουμινένιο ντεπόζιτο,  Akrapovic εξάτμιση, 4  Led προβολείς, fairing και ποδιά carbon και KYB μπροστινή ανάρτηση ψηλών προδιαγραφών.

Το βάρος της υπολογίζεται να είναι μόνο 180 κιλά και αναμένεται ότι στην επόμενη έκθεση στο Μιλάνο το 2017, θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη έκδοση, ενώ θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες το 2018.

Για την μοτοσυκλέτα αυτή συνεργάζονται η Yamaha official Rally Team στη Γαλλία, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία και η GK Design της Ολλανδίας. Η προσπάθεια τους είναι να φτιάξουν την τέλεια Adventure μοτοσυκλέτα, που θα έχει εξίσου δυνατότητες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Βλέποντας  το concept φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.

Η Yamaha μας έδειξε τί να περιμένουμε και η αλήθεια είναι ότι προσωπικά μου άρεσε και ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα που ελπίζω, να μην αλλάξει πολύ. Το μόνο ίσως που εγώ θα ήθελα να αλλάξει είναι το κάθισμα που δεν φαίνεται και πολύ άνετο για μεγάλες αποστάσεις.

 Εσείς τι γνώμη έχετε;

 

Αφήστε μια απάντηση