Lorenzo – «Χρυσή εποχή» για το MotoGP

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας υποστηρίζει ότι, το MotoGP διανύει την καλύτερη εποχή των τελευταίων ετών, με ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές να εισέρχονται στο θεσμό.

Με την είσοδο της τετράχρονης εποχής στο MotoGP, προσελκύθηκαν αρκετές εταιρίες που δεν συμμετείχαν στην εποχή που μεσουρανούσαν οι δίχρονες μοτοσυκλέτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρ’ όλα αυτά την περίοδο 2012 – 2014 το πρωτάθλημα εξασθένισε αρκετά, μιας και είχαν απομείνει μόλις τρεις κατασκευαστές με εκπροσώπους. Πλέον όμως και με την επιβολή της ενιαίας ECU, η «χρυσή εποχή» αρχίζει σύμφωνα με τον Ισπανό, καθώς το 2017 θα βλέπουμε έξι κατασκευαστές στο grid (Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki, Aprilia και KTM).

Μιλώντας στο Crash.net, ο Lorenzo δήλωσε: «Είναι μια χρυσή εποχή. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, όταν υπήρχαν μόνον 17 μοτοσυκλέτες στο grid, μόλις τρία ή τέσσερα χρόνια πριν.

«Όμως τώρα υπάρχουν 23 μοτοσυκλέτες, ίσως οι 18 να έχουν τη δυναμική να κερδίσουν και αγώνες. Είδαμε φέτος ότι υπήρξαν εννέα διαφορετικοί νικητές. Του χρόνου, τρία εργοστάσια θα διαθέτουν πρωταθλητές του MotoGP για αναβάτες. Έτσι θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τους θεατές.»

Το line-up των ομάδων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το 2017, καθώς ο Lorenzo θα προσπαθήσει να κερδίσει αγώνες και φυσικά τον τίτλο για την Ducati, σε μια ομάδα που έχει να «δει» τίτλο από το 2007 και τον Casey Stoner.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει για βασικούς του αντιπάλους τόσο τον πρώην teammate του, Valentino Rossi, αλλά και τους Marc Marquez (Repsol Honda) και Maverick Vinales (Movistar Yamaha).

Αφήστε μια απάντηση