WSBK – Ο νικητής 9ος και ο 4ος στην pole!

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK αποφάσισαν να «ανακατέψουν» την τράπουλα των κανονισμών, ανακοινώνοντας διάφορες αλλαγές για την ερχόμενη χρονιά.

Η σημαντικότερη διαφορά έχει ως θέμα το grid της εκκίνησης των αγώνων, καθώς η διαδικασία της Superpole θα ισχύει πλέον μόνο για τον πρώτο αγώνα του κάθε Σαββατοκύριακου.

Ο νέος κανονισμός έρχεται να «ταράξει» τα νερά των πρωτοκλασσάτων αναβατών, μιας και όσοι τερματίζουν στις θέσεις 1 έως 9, θα έχουν επίπτωση στο δεύτερο σκέλος του κάθε Γύρου.

Οι αναβάτες που θα τερματίζουν στο βάθρο του πρώτου σκέλους θα μεταφέρονται στην τρίτη σειρά της εκκίνησης του δεύτερου, με τον νικητή του Α’ να εκκινά 9ος, πίσω από τους αναβάτες που τερμάτισαν στη 3η και 2η θέση.

Η pole position θα περνά πλέον στον 4ο αναβάτη του Α’ σκέλους, ενώ και οι υπόλοιποι που τερμάτισαν στις θέσεις 5 έως 9 θα κερδίζουν τρεις θέσεις στην εκκίνηση του Β’ σκέλους.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την αλλαγή είναι φυσικά η ανανέωση του ενδιαφέροντος, καθώς σχεδόν σε κάθε φετινό αγώνα του WSBK βλέπαμε να κυριαρχούν οι συνήθεις ύποπτοι Rea, Davies και Sykes.

Στη συνέχεια ο θεσμός θα δει και στις ημέρες διεξαγωγής του κάθε σκέλους, καθώς έως τώρα η διαδικασία της Superpole και το Α’ σκέλος πραγματοποιούνταν το Σάββατο, με το Β’ σκέλος να ολοκληρώνει τον κάθε Γύρο την επομένη.

Παρ’ όλο που ανακοινώθηκε ότι και αυτός ο κανονισμός θα δεχθεί τροποποίηση, δεν υπάρχει παρουσιαστεί ως τώρα κάποια εναλλακτική πρόταση.

Τέλος, από τη νέα χρονιά θα απαγορευτεί η χρήση των scooter των αναβατών, τα οποία και χρησιμοποιούσαν ώστε να εξοικιώνονται με την εκάστοτε πίστα.

 

Αφήστε μια απάντηση