Έκθεση Μιλάνου – Husqvarna Vitpilen 401 & Svartpilen 401

Η Σουηδική κατασκευάστρια Husqvarna παρουσίασε στην EICMA  δύο νέες μοτοσυκλέτες, σε μια κατηγορία που ως τώρα δεν είχε εκπροσώπους.

Οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται μεταξύ τους πάρα πολλά στοιχεία, έχοντας παρόμοια όψη. Όμως με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές, η μία κατατάσσεται στην κατηγορία cafe-racer, τη στιγμή που η άλλη ανήκει σε αυτή των Scrambler.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, οι νέες Husqvarna τον δανείζονται από το ολοκαίνουργιο KTM Duke 390, χωρητικότητας 393cc. Η ισχύς του κινητήρα ανέρχεται στους 43,3hp (9.000 σαλ), ενώ η μέγιστη ροπή του στα 37Nm (7.000 σαλ). Το κιβώτιο που χρησιμοποείται είναι και αυτό όμοιο με της Duke, 6 σχέσεων.

Husqvarna Vitpilen 401

Περνώντας στο πλαίσιο, θα δούμε ότι είναι τύπου «trellis», με τις αναρτήσεις να προέρχονται από την WP. Το εμπρός σύστημα χρησιμοποιεί καλάμια 43mm, ενώ πίσω χρησιμοποιείται μια monoshock ανάρτηση. Όσο αφορά τα παραπάνω, η «μητέρα» εταιρία KTM δείχνει ξεκάθαρη επιρροή στις νέες Husqvarna.

Το καθήκον της ασφαλούς πέδησης έχει αναλάβει η εταιρία Bybre (θυγατρική της Brembo), παρέχοντας μία δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων για το εμπρός φρένο, σε συνδυασμό με έναν δίσκο 320mm. Για τον πίσω τροχό χρησιμοποιούνται προϊόντα της ίδιας εταιρίας, με το δίσκο των 230mm να συνεργάζεται με μια δαγκάνα δύο εμβόλων.

Τέλος, η κατασκευή των δύο νέων μοτοσυκλετών θα γίνει στο εργοστάσιο της KTM στην Ινδία, εκεί όπου θα κατασκευαστεί και ο μικρός «Δούκας».

Husqvarna Svartpilen 401

Αφήστε μια απάντηση