MotoGP – Jarvis – Θα είχαμε τα ίδια προβλήματα με τον Lorenzo

Η πρώτη χρονιά μετά το 2008 δίχως τον Jorge Lorenzo στα box της Yamaha ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα για το αφεντικό της ομάδας, Lin Jarvis, να μιλήσει για το τι πιστεύει ότι θα γινόταν αν ο Ισπανός παρέμενε στους «μπλέ» και φέτος.

Το 2017 βρήκε τη Movistar Yamaha με ένα νέο πρόσωπο στη σύνθεσή της, καθώς ο Jorge Lorenzo μετακόμισε στη Ducati και ο Maverick Vinales τον αντικατέστησε στη σέλα της εργοστασιακής M1.

Ο 22χρονος Ισπανός όμως, παρ’ όλο που ξεκίνησε στα φαβορί για τον φετινό Τίτλο, δεν κατάφερε να παλέψει μέχρι τέλους για αυτόν. Αντίθετα, ο ίδιος και ο teammate του, Valentino Rossi, αντιμετώπισαν προβλήματα με τις Yamaha τους, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα.

Αυτή ήταν και η πρώτη σαιζόν εδώ και 10 χρόνια που κανείς από το εργοστασιακό δίδυμο της Yamaha δεν καταφέρνει να βρεθεί στους πρώτους δύο διεκδικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Αυτό το αποτέλεσμα καθώς και η συνολική φετινή εικόνα των Yamaha, έφεραν ψίθυρους στα paddock που έκαναν λόγο για εμφανή απουσία του Jorge Lorenzo από την Ιαπωνική ομάδα. Το αφεντικό των «μπλε» όμως, δεν έχει την ίδια άποψη.

Ερωτηθείς αν ο Lorenzo «έλειψε» φέτος από την ομάδα του, ο Jarvis αποκρίθηκε: «Μας λείπει (ο Lorenzo) τόσο; Όχι,» ξεκίνησε να λέει ο Βρετανός. «Φυσικά είχαμε μια μακρά σχέση με τον Jorge, κέρδισε τρεις Τίτλους μαζί μας, έτσι έχουμε μερικές στοργικές μνήμες από τον Jorge και τον βλέπουμε ακόμη τριγύρω στα paddock.

«Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίζαμε τα ίδια προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε με ή χωρίς τον Jorge. Μου λείπει σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά όχι σε όρους απόδοσης. Ο Maverick είχε μια πολύ καλή χρονιά με εμάς, τερμάτισε 3ος, κάνει ένα βήμα εμπρός. Ενδεχομένος θα τα είχε πάει καλύτερα αν του δίναμε ένα καλύτερο εργαλείο.

«Αυτό που κάναμε με τον Jorge ήταν σπουδαίο, τώρα όμως είμαστε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι και είναι εξίσου καλά

Τη δική του εκδοχή για το αν έλειψε τελικά ή όχι ο Lorenzo από τη Yamaha έδωσε και ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, χαρακτηρίζοντας ότι τα προβλήματα της M1 και η φυγή του Ισπανού ήταν απλά μια «σύμπτωση».

«Το σκέφτηκα,» παραδέχθηκε ο Rossi. «Πιστεύω όμως ότι πρόκειται για σύμπτωση. Πέρυσι (στη Valencia) ο Lorenzo έφυγε (για τη Ducati) την Κυριακή και εγώ ανέβηκα στη (νέα) μοτοσυκλέτα την Τρίτη, και του είπα ότι δεν πίστευα ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν για μένα. Ωστόσο, ο Vinales ήταν πολύ γρήγορος.

«‘Ισως, αν ο Lorenzo την οδηγούσε, θα συμφωνούσε μαζί μου. Δεν νομίζω όμως ότι ήταν για αυτόν τον λόγο (το ότι δυσκολευτήκαμε). Κατά τη γνώμη μου, το πραγματικό λάθος ήταν ότι αυτή η μοτοσυκλέτα φτιάχτηκε για να λύσει προβλήματα τα οποία δεν έλυσε