Η KTM δουλεύει πάνω σε νέο κινητήρα για την έναρξη της χρονιάς

Η KTM εξελίσσει έναν νέων προδιαγραφών κινητήρα για την RC16, καθώς αυτός που χρησιμοποίησαν στις δοκιμές του Κατάρ δεν ικανοποίησε το δίδυμο των αναβατών.

Σύμφωνα με τους Pol Espargaro και Bradley Smith η μοτοσυκλέτα είχε ατίθασο χαρακτήρα, με τον κινητήρα να αποτελεί την ‘ρίζα του κακού’. Έτσι, οι Αυστριακοί παρουσίασαν μια νέα έκδοση στις πρόσφατες δοκιμές, με τα αποτελέσματα όμως να είναι πενιχρά. Οι δύο αναβάτες της ομάδας βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Στις άσχημες θέσεις των αναβατών προστέθηκε και η αύξηση της διαφοράς από την κορυφή, με τον Smith να ολοκληρώνει τις δοκιμές έχοντας διαφορά λίγο πάνω από τα δύο δευτερόλεπτα σε σχέση με τον πρωτοπόρο Vinales.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά των Αυστριακών από την 1η θέση, από την αρχή των χειμερινών δοκιμών πέρυσι στη Βαλένθια. Να θυμίσουμε ότι η διαφορά είχε μειωθεί στο 1.3sec στο προτελευταίο τεστ του Phillip Island.

Βλέποντας ότι ακολουθούν το λάθος δρόμο ως προς την εξέλιξη του κινητήρα, ο Espargaro ανέφερε στο Autosport.com: «Ο κινητήρας μας έδωσε πολλές πληροφορίες για το πως να εξελίξουμε έναν διαφορετικό, όμως δεν ήταν αυτός που θα χρησιμοποιήσουμε στους αγώνες.

«Είχαμε πολλές προσδοκίες από αυτόν· απέδιδε πολύ καλά σε ένα μέρος, υστερούσε όμως σε άλλα. Τέλος πάντων, η θετική πλευρά είναι ότι μας έδωσε μια κάποια κατεύθυνση, κάποια ανατροφοδότηση που θα χρησιμοποιήσουμε για να ‘χτίσουμε’ τον νέο.

«Ωστόσο, θα πάρει λίγο χρόνο και δεν θα είναι διαθέσιμος στους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς

Με τον Ισπανό να αναφέρει ουσιαστικά ότι ο νέος κινητήρας δεν θα τεθεί στη διάθεση των αναβατών πριν τον πρώτο Ευρωπαϊκό Γύρο στη Jerez, δήλωσε στη συνέχεια ότι οι τεχνικοί της ομάδας δυσκολεύονται να κάνουν τον κινητήρα να δουλέψει με την ενιαία ECU.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν βλέπουμε ξακάθαρα πως μεταφέρεται η δύναμη μετά το άνοιγμα του γκαζιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μεταφοράς της δύναμης, πολλές διαφορετικές γραμμές στην καμπύλη της ιπποδύναμης· και μετά αυτά τα δεδομένα διασταυρώνονται με το traction control και το σύστημα αντί-σούζας.

«Κάποιες φορές είναι σχετικά χάλια για εμένα, όπως είναι επίσης και για τους μηχανικούς μας. Χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο, καθώς δεν μπορείς να το κάνεις αυτό από τη μια μέρα στην άλλη.

«Πόσο καιρό θα πάρει; Δεν γνωρίζω, όμως κάποιοι άλλοι κατασκευαστές είχαν παρόμοια προβλήματα μερικά χρόνια πριν και τώρα παίρνουν σπουδαία αποτελέσματα

Αφήστε μια απάντηση