MotoGP – Νικώντας τους εργοστασιακούς ψάχνει θέση στην πρώτη ομάδα ο Zarco

Ο Johann Zarco κατάφερε να αφήσει τις δύο εργοστασιακές Yamaha M1 πίσω του στο Red Bull Ring, τερματίζοντας στην αξιοπρεπέστατη 5η θέση. Ο Γάλλος θεωρεί ότι τέτοιου είδους εμφανίσεις είναι αυτές που θα του δώσουν το ‘εισιτήριο’ για μια εργοστασιακή Yamaha στο μέλλον.

Με την ‘τράπουλα’ να έχει ανακατευτεί για τα καλά φέτος, αυτή ήταν η τρίτη φορά που είδαμε τη δορυφορική M1 του Zarco να τερματίζει ως η κορυφαία Yamaha. Ο αναβάτης της Tech3 πραγματοποιεί μια τρομερή πρώτη χρονιά στο MotoGP, και, κερδίζοντας από τώρα τους Vinales-Rossi, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια εργοστασιακή συμμετοχή στο μέλλον.

«Θέλω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στο μέλλον, έτσι, έχοντας δυνατούς αγώνες όπως αυτός και όντας μπροστά από εκείνους, (Vinales-Rossi) είναι ο τρόπος να την αξίζω στο μέλλον,» ανέφερε ο Zarco.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω πολύ καλά γιατί ήμουν ταχύτερος. Είναι μια πίστα που μου αρέσει και ίσως είναι αυτό που σου δίνει μια καλή ενέργεια και ό,τι κάνεις δουλεύει καλά.

«Κάποιες φορές σε άλλες πίστες, δεν μπορείς να πεις ότι δεν σου αρέσουν, όμως ίσως η φυσική σου αίσθηση δεν λειτουργεί τόσο. Εδώ, για μένα, δούλευε καλά, έτσι νομίζω ότι ίσως ήταν αυτό. Η μοτοσυκλέτα πάει καλά

MotoGP Red Bull Ring Johann Zarco
Ο Johann Zarco νίκησε και αυτή τη φορά το εργοστασιακό δίδυμο της Yamaha, ‘καλοβλέποντας’ μία από τις θέσεις των Vinales – Rossi για το μέλλον

Σε αντίθεση με τις εργοστασιακές Yamaha, ο Zarco επέλεξε για ακόμη έναν αγώνα φέτος τις μαλακές γόμες στα ελαστικά του, τόσο για τον εμπρός, όσο και για τον πίσω τροχό του.

Οι Vinales και Rossi με τη μεσαία εμπρός γόμα και τη σκληρή πίσω δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα, την ώρα που ο Γάλλος διένυσε τον αγώνα του χωρίς κάποιο ζήτημα.

Η εξήγηση που έδωσε ο Zarco βρίσκεται στο οδηγικό του στυλ, το οποίο όπως ανέφερε προσάρμοσε ώστε να μπορεί να διαχειριστεί την πτώση της απόδοσης των ελαστικών προς το τέλος της κούρσας.

«Πήρα κάποια ρίσκα (στον αγώνα), ήθελα να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω λάθη. Έπειτα ήμουν στην 5η θέση με 14 γύρους να απομένουν και το πίσω ελαστικό έχασε λίγη απόδοση.

«Δεν μπορούσα να πιάσω τους αναβάτες μπροστά όμως δεν έχανα πολύ χρόνο, έπρεπε να προσαρμόσω την οδήγησή μου ώστε να ελέγχω καλά αυτήν την πτώση απόδοσης.

«Αυτό που ίσως έμαθα είναι ο τρόπος να οδηγώ όταν η απόδοση των ελαστικών πέφτει. Είναι ένα διαφορετικό οδηγικό στυλ που άρχισα να καταλαβαίνω στο τεστ του Brno και ήμουν σε θέση να το κάνω εδώ.»