Tim Gajser – MXGP

Αναβάτης αυτής της εβδομάδας, ο Tim Gajser. Ο rookie και Παγκόσμιος Πρωταθλητής motocross της χρονιάς 2016 στην κατηγορία MXGP!

Από το Ptuj της Σλοβενίας, από μικρός αγαπούσε τις μηχανές μιας και ο πατέρας του ήταν ήδη οδηγός motocross. Στην ηλικία των μόλις 11 χρονών, στέφθηκε πρωταθλητής στο ΕΜΧ65cc, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

To 2009 στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία ΕΜΧ85cc του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το 2012 σε ηλικία 16 χρονών στέφεται διπλός πρωταθλητής στην κατηγορία 125cc τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το 2014 είναι για το Gajser χρονιά ορόσημο, μεταπηδά στην ομάδα GARIBOLDI και λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ2, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Την επόμενη χρονιά κατακτά το Παγκόσμιο στην ΜΧ2 εκμεταλλευόμενος των τραυματισμό του Jeffrey Hearlings. Το 2016, rookie στην κατηγορία MXGP, καταφέρνει να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως του Tony Cairoly και Romain Febvre.

Αναμφίβολα ο Tim Gajser δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πλέον περιμένουμε ποτέ θα αποφασίσει να κάνει το μεγάλο άλμα στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση