Moto3 – Η SIC58 Team στο Παγκόσμιο!

Ο Paolo Simoncelli, πατέρας του αείμνηστου Marco, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για την ομάδα που διατηρούσε στα πρωταθλήματα CIV και CEV, περνώντας για το 2017 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3.

Ο Paolo, μετά τον θάνατο του γιου του στη Μαλαισία το 2011, αποφάσισε να τιμήσει τον αδικοχαμένο Ιταλό, δημιουργώντας μια ομάδα. Μια ομάδα, η οποία σε συνεργασία με τους ανθρώπους που στελέχωναν την ομάδα με την οποία αγωνιζόταν ο Marco στο MotoGP (Fausto Gresini και Aldo Drudi), αλλά και τους χορηγούς του (San Carlo), θα λειτουργούσε ως η «γέφυρα» ελπίδας των νέων Ιταλών, ώστε να φτάσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Έτσι και χωρίς ο Paolo να έχει την στήριξη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, θα έχει στις τάξεις της νεοσύστατης προσπάθειας για το 2017 τους Tatsuki Suzuki (Ιαπωνία, 19 ετών), αλλά και τον Tony Arbolino (Ιταλία, 16 ετών). Ο Ιάπωνας αναβάτης έχει δύο ολοκληρωμένες χρονιές στο ενεργητικό του στην κατηγορία, τη στιγμή που ο Ιταλός περνάει στο Παγκόσμιο έχοντας προηγουμένως συμμετέχει δύο χρονιές στο πρωτάθλημα CEV.

Oι μοτοσυκλέτες που θα χρησιμοποιηθούν από την νέα αυτή ομάδα θα είναι της Honda, ενώ τα fairing τους θα είναι «ντυμένα» σχεδόν πανομοιότυπα με της RC213V που αγωνιζόταν ο Marco, επαναφέροντας στο νου μας αξέχαστες εικόνες. Έτσι, με αυτή την προσπάθεια από τον Paolo Simoncelli, η Ιταλική «σχολή» φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο, έχοντας «αδυνατίσει» κάπως τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε σχέση με την διαρκώς αυξανόμενη άνοδο των Ισπανών.

Αρχής γενομένης λοιπόν από την μικρή κατηγορία της Moto3, η SIC58 Team αναμένεται να μπει δυνατά και στον χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχοντας – σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της – σκοπό να αποτελέσει το φυτώριο των Ιταλών στο ΜotoGP.

 

Αφήστε μια απάντηση