MotoGP – Με το βλέμμα στο 2018 ο Rossi

Ο Valentino Rossi σημείωσε πτώση στον χθεσινό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, δηλώνοντας με το τέλος του αγώνα ότι στόχος του για το υπόλοιπο της σαιζόν είναι η κατάλληλη προετοιμασία της M1 για την ερχόμενη χρονιά.

Ο Ιταλός δυσκολεύτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο Ιαπωνικό GP, με μέτριες εμφανίσεις και τις τρεις ημέρες. Το απόγευμα της Κυριακής στο Motegi όμως επιστέγασε την άσχημη παρουσία του 38χρονου, με μια πτώση που τον έθεσε εκτός αγώνα.

Ο Rossi παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι η M1 αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, πρόβλημα το οποίο όχι μόνο δεν επιλύθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά ούτε καν διορθώθηκε έστω και σε μικρό βαθμό.

«Σήμερα (την Κυριακή) ήταν το τέλος ενός πολύ δύσκολου Σαββατοκύριακου. Λόγω των βρόχινων συνθηκών δεν ήμουν πολύ ανταγωνιστικός, δυσκολευόμουν πολύ με τις βρόχινες ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας. Στον αγώνα προσπαθούσα να ακολουθήσω τον Aleix Espargaro και προσπαθούσα να μείνω μαζί του, όμως δυστυχώς έπεσα.

«Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μερικούς καλούς αγώνες και θα είναι σημαντικό τα επόμενα Σαββατοκύριακα να δώσουμε στην Yamaha την περισσότερη δυνατή πληροφόρηση ώστε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να αποφασίσουμε την κατεύθυνση για του χρόνου.»

Ο αγώνας του Motegi ήταν ελάχιστα καλύτερος για τον Ισπανό teammate του Rossi, Maverick Vinales, ο οποίος ολοκλήρωσε την κούρσα στην 8η θέση.

«Περίμενα τα πράγματα κάπως χειρότερα, λόγω του ότι το πρωί (warm-up) προσπαθούσα για να μπω στους πρώτους 15. Τελικά, στον αγώνα, πίεσα πολύ στην αρχή του. Προσπάθησα να ρισκάρω μόνο όσο χρειαζόταν, προσπάθησω να δώσω το καλύτερό μου. Σήμερα αυτό ήταν το μέγιστο και τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε την Αυστραλία.

«Μέχρι να παρθούν όλοι οι βαθμοί είναι αδύνατο να γνωρίζω αν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσω το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα έχουμε διαφορετικές συνθήκες στην Αυστραλία. Θα είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα και διαφορετικά ελαστικά, δεν ξέρουμε τι θα έχουμε εκεί, όμως είναι μία πίστα που μου αρέσει πολύ, μου αρέσει να οδηγώ εκεί, έτσι ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στη μοτοσυκλέτα.»