Παρουσίαση – Yamaha Tracer 700

Εάν κάποιος θέλει μια μοτοσικλέτα για καθημερινή χρήση αλλά και ικανή να ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς με άνεση, τότε η Yamaha έχει την απάντηση, με την Yamaha Tracer 700.

Παρόλο που η Yamaha με την μοτοσικλέτα αυτή στοχεύει σε νεαρούς μοτοσικλετιστες και πρωτοεισερχόμενους στις τουριστικές μοτοσικλέτες, η Tracer 700 δείχνει ικανή να προσελκύσει  μοτοσικλετιστες απο όλες τις ηλικίες,  καθώς και γυναίκες. Είναι μια ελκυστική «sport touring» μοτοσυκλέτα με εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους.

Η Tracer 700 είναι φυσικά η μικρή αδελφή της Tracer 900 από την οποία έχει πάρει το όνομα (Tracer) και αρκετά χαρακτηριστικά όσο αφορά την εμφάνιση. Το βάρος της είναι 196 κιλά γεμάτη ( 14 κιλά πιο ελαφριά απο την μεγάλη αδελφή της) ενώ η σέλα έχει ύψος 835 mm (10 mm πιο χαμηλή). Το ντεπόζιτο έχει χωρητικότητα 17 λιτρών που σε συνδυασμό με τον οικονομικό κινητήρα δίνει μεγάλη αυτονομία.

Ο κινητήρας είναι 689cc, ίδιος  με αυτόν που χρησιμοποιείται στην γυμνή ΜΤ-07 και στην ρετρό XSR 700, δικύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος  και αποδίδει 74 ίππους στις 9000 στροφές ενώ η ροπή είναι 68 Nm (6,93 kgm) στις 6500 στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό με το μεταξόνιο να είναι 1450 mm, 50 mm πιο μεγάλο από την ΜΤ-07, ώστε να προσφέρει καλύτερη σταθερότητα. Η αύξηση οφείλεται στο καινούργιο μεγαλύτερο αλουμινένιο ψαλίδι.

Στις αναρτήσεις, μπροστά έχει τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 130 mm ενώ πίσω έχει ανάρτηση με μοχλικό με διαδρομή 142 mm.

Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινένιοι με δέκα ακτίνες φορεμένοι με Michelin Pilot 4 tubeless ελαστικά, 120/70-17 μπροστά, ενώ το πίσω είναι 180/55-17.

Στα φρένα μπροστά έχει διπλό υδραυλικό δισκόφρενο 282 mm, με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχει υδραυλικό μονό δισκόφρενο 245 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το ABS είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Ο πίνακας οργάνων ψηφιακός με οθόνη LED με αρκετές και ευδιάκριτες πληροφορίες για τον οδηγό. Ο ανεμοθώρακας δεν είναι μεγάλος αλλά είναι χειροκίνητα ρυθμιζόμενος.

Από τα χρώματα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα  σε κόκκινο, μαύρο η μπλε. Επίσης υπάρχει μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ ώστε να την προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις και γούστα.

Η Tracer 700 είναι μια απλή, χωρίς ηλεκτρονικά όπως traction control κλπ., μοτοσυκλέτα με μοντέρνα σχεδίαση φιλική αλλά ταυτόχρονα δυναμική και πρακτική που σκοπό έχει να προσφέρει καθημερινή απόλαυση είτε ταξιδεύει κάπου μακριά η απλώς κινείται στην πόλη. Μια μοτοσυκλέτα που όπως η γυμνή ΜΤ-07, έτσι και αυτή θα κάνει αισθητή την παρουσία της στις μεσαίου κυβισμού και ειδικά στις τουριστικές μοτοσυκλέτες.

Η Tracer 700 είναι ένα «πολυεργαλείο» που πιστεύω όλοι όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά την μοτοσικλέτα θα ήθελαν να την έχουν στο γκαράζ τους.

 

Αφήστε μια απάντηση