Πίεση νιώθει ο Rins που αντικαθιστά τον Vinales

Ο Maverick Vinales πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα με την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki και ο Rins παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει πίεση στον ίδιο, ώστε να να τα πάει εξίσου καλά.

 Η ομάδα του Hamamatsu αλλάζει εντελώς πρόσωπο για το 2017, με τον Maverick Vinales να πηγαίνει στην Movistar Yamaha και τον Aleix Espargaro να οδηγεί για λογαριασμό της Aprilia τη νέα χρονιά.

Οι Ιάπωνες όμως απέκτησαν δύο ικανότατους αναβάτες, με τον Andrea Iannone και τον Alex Rins να αποτελούν το αγωνιστικό δίδυμο της ομάδας για την νέα περίοδο.

Με τον Vinales όμως να έχει ολοκληρώσει μια εξαιρετική χρονιά, κερδίζοντας μάλιστα αγώνα για τη Suzuki έπειτα από εννέα χρόνια, ο πήχης για τον Rins και τον Iannone έχει τεθεί αρκετά ψηλά.

Ο πρώην αναβάτης της Moto2 μίλησε σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη αναφέροντας για τον εαυτό του αλλά και τον Vinales:

«Τον αντικαθιστώ στη Suzuki, και αυτό, μας αρέσει δεν μας αρέσει, σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσω να πάρω καλύτερα αποτελέσματα (από αυτόν), τα οποία δεν ήταν καθόλου άσχημα.

«Η πίεση υπάρχει πριν το ξεκίνημα, όμως ελπίζω να είμαι εκεί. Θα είναι δύσκολο επειδή υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρονικά και ακόμη περισσότερα πράγματα να έχω στο μυαλό μου σε σύγκριση με τη Moto2.

«Όμως στο τέλος, κάθε φορά που ήμουν στην πίστα μαζί του παλεύαμε.

«Δεν λέω ότι θα το κάνω αυτό στους δύο πρώτους αγώνες, όμως αφότου πήγε στη Yamaha προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και ήταν πολύ γρήγορος στην Βαλένθια και τη Μαλαισία, έτσι ελπίζω να βρω ταχύτητα γρήγορα.»

Στη συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε και στον τραυματισμό που είχε στις δοκιμές της Βαλένθια, για τον οποίο και δεν πήρε μέρος στο επόμενο τεστ της Χερέθ.

«Πέρασα έναν μήνα ξεκούρασης στο σπίτι (μετά την πτώση) και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα, μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή.

«Την περασμένη Πέμπτη ήμουν πάνω στο ποδήλατο για προπόνηση, για να δω πως ήταν η πλάτη μου και ένιωθα μια χαρά.

Όσο για την GSX-RR και τη φυσική κατάσταση που χρειάζεται, ο 21χρονος δήλωσε:

«Η μοτοσυκλέτα είχε υπέροχη αίσθηση, όμως είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη σωματική προετοιμασία από ότι είχα συνηθίσει. Την πρώτη ημέρα (του τεστ της Βαλένθια) πριν το μεσημεριανό, ήμουν εξουθενωμένος. Η αλλαγή ήταν πολύ σκληρή.

«Όταν την οδήγησα για πρώτη φορά στην Βαλένθια την πρώτη ημέρα ήταν απλά για να δω πως δουλεύουν όλα.

«Βγήκα έξω (στην πίστα) χωρίς πολλά ηλεκτρονικά και παρατήρησα μεγάλη αλλαγή συγκριτικά με τη Moto2.»

Αφήστε μια απάντηση