Παρουσίαση – Yamaha R6 2017

Η Yamaha παρουσίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα στην κατηγορία των 600cc, με την R6 να μοιάζει με την μεγάλη της αδελφή, R1, περισσότερο από ποτέ. 

Με έντονες, κυρίως αισθητικές αλλαγές που θυμίζουν την μεγαλύτερη αδερφή της, R1, θα λανσαρισθεί στην αγορά της νέας χρονιάς η R6. Η μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν είναι εντελώς νέα, καθώς κάτω από τα νέα της «ρούχα», αρκετά πράγματα παραμένουν ίδια.

Yamaha R6 2017 Front View
Η νέα εμπρός όψη φωνάζει «R1»

Το πλαίσιο αλλά και η γεωμετρία της παλιάς R6 έχουν μεταφερθεί αυτούσια στο νέο μοντέλο, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τον κινητήρα. Η νέα, επιθετική όψη της μοτοσυκλέτας, δεν έχει συνδυαστεί δυστυχώς και με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, όπως θα περίμεναν κάποιοι.

Έτσι η ισχύς στον πίσω τροχό υπολογίζεται στους 100hp, με την περισσότερη από αυτή να κάνει την εμφάνισή της στις υψηλές στροφές. Η τελική ταχύτητα όμως, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Yamaha θα είναι υψηλότερη, μιας και αναφέρουν βελτίωση κατά 8% στην αεροδυναμικό συντελεστή της μοτοσυκλέτας, χάρη στο νέο fairing.

Η άνω όψη της νέας Yamaha R6 2017
Η νέα σιλουέτα της R6

Ας περάσουμε όμως τώρα στις αλλαγές. Αρχικά, το υποπλαίσιο είναι νέο και κατασκευσμένο από μαγνήσιο ενώ το τεπόζιτο από αλουμίνιο. Το υποπλαίσιο μάλιστα είναι στενότερο, ενώ σε συνδυασμό με την πιο επίπεδη σέλα, αλλάζει ελαφρώς τη θέση οδήγησης.

Πιο ουσιαστικές αλλαγές παρατηρούνται στα φρένα, τα οποία πλέον είναι παρόμοια με αυτά της R1. Τι σημαίνει αυτό; Νέες δισκόπλακες 320mm για το εμπρός μέρος, οι οποίες είναι κατά 10mm μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

Τροχός και πηρούνι Yamaha R6 2017
Οι περισσότερες αλλαγές μαζεμένες σε μία φωτό: Νέες δισκόπλακες και νέο πηρούνι

Στις αναρτήσεις τώρα, το μπροστινό πηρούνι της KYB μεγάλωσε, απ’ τα 41 στα 43mm. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να κάνει τη διαφορά κατά το δυνατό φρενάρισμα αλλά και στις στροφές, καθώς η Yamaha υποστηρίζει ότι δίνει καλύτερη αίσθηση όταν αυξάνεται το φορτίο.

Η νέα R6 θα διαθέτει και κάποια ηλεκτρονικά «καλούδια», με το traction control έξι επιπέδων να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά. Επίσης στο βασικό εξοπλισμό θα διατίθεται και το σύστημα Yamaha D-mode, ενώ θα παρέχονται και τρεις επιλογές οδήγησης, η Τυπική, η Α και η Β.

Αριστερή πλευρά Yamaha R6 2017
Και τυπικά πια, η μικρή αδελφή της R1

Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει και το quickshifter, το οποίο όμως θα κάνει πιο άμεσες τις αλλαγές μόνο κατά το ανέβασμα των ταχυτήτων.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς, με την μπλε επιλογή να είναι στα μάτια μας η ομορφότερη. Εντυπωσιακή η ασημί, όμως το χρώμα των τροχών την κάνει περισσότερο extreme παρά ελκυστική.

Χρωματικές επιλογές Yamaha R6 2017
Οι τρεις νέες χρωματικές επιλογές

Φυσικά τα παραπάνω είναι προστιμήσεις, η τιμή όμως θα είναι ίδια για όλες και αναμένεται κοντά στις 11.500€.

Η νέα R6 ίσως να μην είναι και τόσο… νέα τελικά, όμως φέρνει έναν αέρα ανανέωσης σε μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια δείχνει να παραπαίει. Ελπίζουμε η Yamaha να έκανε την αρχή, ώστε η κατηγορία των Supersport να γνωρίσει και πάλι τις δόξες του παρελθόντος.

Αφήστε μια απάντηση