Πωλείται ο ‘rock μπόμπος’ του John Lennon

Σε λιγότερους από δύο μήνες, θα τεθεί σε δημοπρασία ο πιο ‘rock μπόμπος’ του κόσμου, αυτός του τραγουδιστή και κιθαρίστα των Beatles, John Lennon. Για τον τυχερό νέο ιδιοκτήτη του Honda Z50A, αυτή θα είναι μια αγορά που μπορεί να του κοστίσει μια μικρή περιουσία, θα είναι όμως μια αγορά 2 σε 1.

Ένας ‘μπόμπος’ του 1969 αποτελεί από μόνος του ένα συλλεκτικό κομμάτι της ιστορίας, για το οποίο απαιτούνται αρκετά χρήματα ώστε να το κάνεις δικό σου. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ιστορία συνδυάζεται με έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ποιός δεν ξέρει άλλωστε τον John Lennon. Είτε άκουγες είτε όχι τη μουσική των «Σκαθαριών», σίγουρα υπήρχε κάποιος γύρω σου που θα στον έχει αναφέρει έστω μια φορά. Ακόμη πιο βέβαιο είναι το γεγονός ότι κάπου θα τον είχε πάρει το αυτί ή το μάτι σου, ήθελες δεν ήθελες. Μιλάμε για μια διασημότητα, όχι για κάποιον τυχαίο άνθρωπο.

Και όμως, παρά τις επιτυχίες του και την διεθνή αναγνωρισιμότητα που απολάμβανε, ο Lennon είχε στην κατοχή του έναν ταπεινό (τότε) ‘μπόμπο’. Ένα μικρό μοτοσυκλετάκι της Honda που με τα χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία και έγινε θρύλος στους δύο τροχούς, όπως ακριβώς έγινε και ο Βρετανός για τη μουσική.

Honda Z50A του John Lennon
Ο John Lennon σε στιγμή δράσης με τον ‘μπόμπο’ και συνεπιβάτη τον μπόμπιρα

Στις 4 Μαρτίου λοιπόν, η H&H Classics δημοπρατεί αυτό το ξεχωριστό Honda Z50A στην Αγγλία, με μηδενική τιμή εκκίνησης. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση του ‘μπόμπου’ αναφέρει ότι το μοτοσυκλετάκι έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό στην εργοστασιακή του μορφή, ενώ δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αναπαλαίωσης.

Βέβαια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, 48χρονος ‘μπόμπος’ παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ μένοντας ανέπαφος, φέρει ακόμη την αύρα του πρώην ιδιοκτήτη του. Να πούμε ότι ο Lennon ήταν ιδιοκτήτης του Z50 ως και το 1971 (όταν και έφυγε για τις Η.Π.Α.), ενώ ο επόμενος ιδιοκτήτης του το κράτησε για ελάχιστο χρόνο πριν καταλήξει στο τελευταίο ιδιοκτήτη του στα μέσα της ίδιας χρονιάς.

Με την αγορά, ο νέος κάτοχος του ιστορικού ‘μπόμπου’ θα πάρει μαζί του ένα μακρύ ιστορικό για το μοτοσυκλετάκι, όπως και παλιές βεβαιώσεις ΚΤΕΟ (MOT) και το επίσημο έγγραφο της Honda που πιστοποιεί το μοντέλο, τη χρονολογία/προέλευση κατασκευής και τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

Η τιμή που αναμένεται να φτάσει το Honda Z50A του John Lennon στην δημοπρασία αναμένεται να φτάσει τις £30.000.