CFMoto V.02-NK – Οι Κινέζοι ανεβάζουν τον πήχη με μια υπέροχη μοτοσυκλέτα

Οι Κινέζικες εταιρείες πληθαίνουν, βελτιώνονται και κατακτούν σιγά-σιγά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά της μοτοσυκλέτας. Στην περίπτωση της CFMoto V.02-NK όμως, κάνουν και κάτι που δεν βλέπαμε ως τώρα· εντυπωσιάζουν. Και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Η μοτοσυκλέτα που θα δείτε στις συνοδευτικές φωτογραφίες του κειμένου δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα concept, το οποίο αποκαλύφθηκε προσφάτως στη γενέτειρα της εταιρείας, την Κίνα. Παρ’ όλο όμως που δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για παραγωγή του μοντέλου, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις το πανέμορφο design της V.02-NK.

Αυτό που βλέπαμε ως τώρα από την CFMoto ήταν ένας μεγάλος «στόλος» από τετράτροχες και μερικές γυμνές μοτοσυκλέτες και touring, μικρού ή και μεσαίου κυβισμού. Αυτή όμως η δημιουργία της εταιρείας, είναι κάτι το ξεχωριστό. Για την ακρίβεια, είναι το βήμα παραπέρα για τους Κινέζους.

Με την V.02-NK κάνουμε λόγο για μια εντυπωσιακή γυμνή μοτοσυκλέτα, με κορυφαία περιφερειακά, επιθετική, φουτουριστική εμφάνιση και κινητήρα που ξεφεύγει από τα έως τώρα δεδομένα της εταιρείας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το νέο concept της CFMoto χρησιμοποιεί αναρτήσεις της Öhlins, φρένα της Brembo με δαγκάνες ακτινικής στήριξης και ανθρακονημάτινους δίσκους, με τους τελευταίους όμως να μην αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως της παραγωγής.

Και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για concept, εντούτοις μπορούμε να μιλάμε για μελλοντική παραγωγή του μοντέλου, καθώς οι Κινέζοι άφησαν τον ενδεχόμενο ανοικτό! Πέρα από τους δίσκους όμως, ενδέχεται να δούμε τα υπόλοιπα περιφερειακά και στην μοτοσυκλέτα παραγωγής, καθώς θα δώσουν κύρος στην νέα προσπάθεια της CFMoto. Άλλωστε είναι και αυτό στο οποίο υστερούν περισσότερο οι εταιρείες από την Κίνα.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας αποτελείται από δύο διαφορετικά υλικά και είναι ένα «πάντρεμα» ατσάλινου trellis και αλουμινένιων μερών, το ψαλίδι είναι ένα πανέμορφο μονόμπρατσο, ενώ το design φαίνεται πως έχει επιμεληθεί η Kiska, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας αλλά και αρκετών KTM.

Όσο για τον κινητήρα; Τον αφήσαμε για το τέλος, καθώς οι πληροφορίες για αυτόν είναι ελάχιστες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεφεύγει από τα 650cc (μεγαλύτερος δηλαδή από την τωρινή ναυαρχίδα της εταιρείας), καθώς οι Κινέζοι αναφέρουν ότι «δουλεύουν σε μεγαλύτερους κυβισμούς.»

Πόσο μεγαλύτερους; Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια, στην ουρά πάντως αναγράφεται το «V1000 Concept». Ε, νομίζω ότι δεν χρειάζονται και μαντικές ικανότητες για να σκεφτούμε σε ποιά κατηγορία εστιάζουν οι άνθρωποι της φίρμας.

Πάντως, όπου και αν εστιάζουν στην CFMoto, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο· να μας εντυπωσιάσουν!