Vespa 946 Red και Vespa VXL Red – Στα κόκκινα για καλό σκοπό

Η Vespa ένωσε τις δυνάμεις της με τη φιλανθρωπική οργάνωση RED, δημιουργώντας δύο νέες εκδόσεις· τις Vespa 946 RED και Vespa VXL RED. Τα δύο μοντέλα βάφτηκαν κατακόκκινα, προσθέτοντας μάλιστα στο όνομά τους αυτό της οργάνωσης (RED).

Οι δύο εκδόσεις της θρυλικής εταιρείας scooter απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές, με την Vespa 946 RED να έχει ‘χτιστεί’ πάνω στη βασική, τετράχρονη έκδοση των 125cc, απευθυνόμενη στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η Vespa VXL Red από την άλλη, απευθύνεται στην Ινδική αγορά ενώ και τα δύο μοντέλα είναι βαμμένα στο ίδιο κόκκινο χρώμα – σήμα κατατεθέν της οργάνωσης κατά του AIDS.

Μετά την αποκάλυψη της Vespa VXL Red στην Ινδία, ο διευθύνων σύμβουλος της Piaggio Ινδίας, Diego Graffi, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία Vespa στην Ινδία και ένα ζήτημα μεγάλης υπερηφάνιας για εμάς το να αποκαλύψουμε αυτή τη νέα έκδοση. Στην Ινδία, η εταιρεία Vespa μεγαλώνει και στοχεύει στο να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της αγοράς των scooter.

«Μέσω της συνεργασίας μας με την RED και την δουλειά στο Global Fund (Γενικό Ταμείο) της Ινδίας, μπορούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα είναι καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να παλέψουν αποτρέψιμες και θεραπεύσιμες ασθένειες.

Vespa 946 Red
Η κομψή και στυλάτη Vespa 946 Red

Για κάθε Vespa 946 Red που θα πωλείται, θα δωρίζονται $150 στο Global Fund και θα παρέχονται πάνω από 500 ημέρες φαρμακευτικής περίθαλψης ενάντια στο HIV/AIDS. Επιπρόσθετα, η περίθαλψη θα εμποδίζει την ασθένεια να περάσει από τη μητέρα στο αγέννητο μωρό της.

Για κάθε Vespa VXL Red, θα δωρίζονται $50, έτσι κάθε όχημα θα παρέχει 165 ημέρες φαρμακευτικής περίθαλψης. Η Vespa μάλιστα έχει ετοιμάσει και ειδική σειρά αξεσουάρ για τα δύο scooter της, η οποία περιλαμβάνει μια δερμάτινη τσάντα για την 946 και ένα κράνος ανοιχτού τύπου – όλα βαμμένα στα κόκκινα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία των δύο πλευρών, έχει ετοιμαστεί ένας ιστότοπος όπου μπορούν να σας λυθούν όλες σας οι απορίες (δείτε το κάνοντας click εδώ).

Δείτε το video!

 

Τέλος, παρ’ όλο που η Vespa είναι η πρώτη εταιρεία κατασκευής οχημάτων που συνεργάζεται με την RED, το Piaggio Group (όπου ανήκει η Vespa) έχει γίνει και στο παρελθόν σύμμαχος αυτής της προσπάθειας. Να θυμίσουμε ότι η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia στο MotoGP είχε ‘ντυθεί’ στα κόκκινα για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς του 2015, πρεσβεύοντας τις αξίες και τις προσπάθειες της οργάνωσης.