MotoGP Phillip Island Test – 2η ημέρα – Vinales με διαφορά

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών ανήκε στον Ισπανό, Maverick Vinales, o οποίος ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε να γράψει χρόνο κάτω από το 1.29sec. Στην 2η θέση ο χρεσινός πρωτοπόρος Marquez, πολύ κοντά του ο Crutchlow στην 3η θέση.

Ο νεαρός αναβάτης της Yamaha ήταν εντυπωσιακός σήμερα, σημειώνοντας μάλιστα παραπάνω από μία φορά χρόνο κάτω από το 1.29sec. Ο Vinales έκανε τρεις πολύ δυνατούς γύρους, ενώ στο τέλος της διαδικασίας βγήκε ξανά στην πίστα, γράφοντας εκ νέου παρόμοιους χρόνους.

Η διαφορά του Ισπανού άσσου ήταν αρκετά μεγάλη, με τον Marc Marquez να ολοκληρώνει στη 2η θέση, αλλά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Vinales (0.462sec).

O αναβάτης του HRC έδειξε σταθερότητα στο μεσαίο 1.29sec, με τον καλύτερό του χρόνο να έρχεται στην αρχή της διαδικασίας. Ο Marquez πίεσε στη συνέχεια για να βελτιωθεί, δίχως όμως αποτέλεσμα.

#93 Marc Marquez (2ος)

Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε και ο Cal Crutchlow του Lucio Cecchinello, ο οποίος ήταν ακόμη ταχύτερος σήμερα, καταλήγοντας στην 3η θέση. Ο καλύτερος χρόνος του Βρετανού ήταν μόλις 0.016sec πιο αργός από αυτόν του Marquez.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Alvaro Bautista, ο οποίος όπως και στις προηγούμενες δοκιμές, δείχνει πολύ δυνατός. Ο Ισπανός ήταν και η κορυφαία Ducati, με τον εργοστασιακό Andrea Dovizioso να τερματίζει μία θέση πιο πίσω. Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα από τα box της Aprilia, καθώς ο Aleix Espargaro κατάφερε να πλασσαριστεί στην 6η θέση.

#41 Aleix Espargaro (6ος) – Το νέο fairing της RS-GP

Ο Ισπανός δοκίμασε και ένα νέο, πειραματικό fairing για τη μοτοσυκλέτα του, όμως οι άνθρωποι της Aprilia δήλωσαν ότι δεν αναμένεται να τον χρησιμοποιήσουν ξανά.

Ο Jonas Folger τα πήγε εξαιρετικά καλά πάνω στην Tech3 Yamaha του, ολοκληρώνοντας μια θέση μπροστά από τον Valentino Rossi, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πήρε λάθος κατεύθυνση το απόγευμα αναφορικά με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του.

Στην 9η θέση είχαμε τον Alex Rins ο οποίος βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του πάνω στη GSX-RR, ο οποίος δοκιμάσε ενσωματομένα φτεράκια στη μοτοσυκλέτα του. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Jack Miller, με τον Iannone να βρίσκεται μόλις 12ος.

#42 Alex Rins (9ος) – Πρώτη δοκιμή του νέου fairing

O Dani Pedrosa είχε πρόβλημα με το λαιμό του και δεν οδήγησε παρά μόνον το απόγευμα, ολοκληρώνοντας στη 16η θέση. Μία θέση μπροστά του ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν αρκετά μακριά και σήμερα από την κορυφή (1.350sec).

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

Αφήστε μια απάντηση