Ελπίζει σε τερματισμό στη δεκάδα στο ντεμπούτο του ο Folger

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στις δοκιμές, ο Jonas Folger ανέφερε ότι ελπίζει σε τερματισμό στη δεκάδα στον εναρκτήριο Γύρο του Κατάρ.

Ο Γερμανός αναβάτης θα κάνει το ντεμπούτο φέτος στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο να έχει επιδείξει μεγάλες αρετές στη σέλα της περσινής M1 της Tech3 Yamaha.

Η ταχύτητα και η προσαρμοστικότητα του 23χρονου αναβάτη έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους στα paddock να του πλέκουν το εγκώμιο, καθώς τόσο στις δοκιμές της Αυστραλίας όσο και σε αυτές του Κατάρ, ο Folger βρέθηκε σε πολύ υψηλές θέσεις.

Ερωτηθής αν στον αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας μπορεί να κατακτήσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα, ο ίδιος απάντησε:

«Το ελπίζω. Πιστεύω ότι είναι δυνατό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε το αγωνιστικό τριήμερο, λόγω του ότι είναι και πάλι διαφορετική ιστορία. Όμως μπορούμε να είμαστε πολύ χαρούμενοι με την προετοιμασία που κάναμε αυτό το χειμώνα και είμαστε έτοιμοι.»

Και συνέχισε: «Μετά την πτώση στο Phillip Island έχασα κάποια σιγουριά, όμως έχτισα περισσότερη βεβαιότητα με τη μοτοσυκλέτα, ειδικά με την προσομοίωση αγώνα.

«Έτσι αρχίζω να καταλαβαίνω τη μοτοσυκλέτα καλύτερα, ειδικά όταν αλλάζουν οι συνθήκες μπορώ να προσαρμοστώ αρκετά καλά τώρα. Τα ελαστικά έχασαν πολύ απόδοση μετά από οκτώ ή εννέα γύρους, όμως μετά έμειναν αρκετά σταθερά.»

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο νέος teammate του Folger, Johann Zarco, με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2 να παραδέχεται ότι η M1 του 2016 έχει ‘φανταστική’ δυναμική.

Ο Γάλλος, ερωτηθείς για το αν θα μπορεί να είναι η ‘έκπληξη’ στο Κατάρ, τόνισε: «Δεν περιμένω να είμαι η έκπληξη, θέλω απλά να κάνω το καλύτερό μου και να τερματίσω χαρούμενος. 

«Είναι καλύτερα να είμαι καλός όλο το χρόνο, παρά να είμαι η έκπληξη μιας φοράς, έτσι παραμένω με τα ‘πόδια στο έδαφος’ και περιμένω το αγωνιστικό τριήμερο για να κάνω μια καλή δουλειά.

«Η δυναμική αυτής της Yamaha είναι αρκετά φανταστική και τώρα όταν μπορώ να βρεθώ κοντά στους κορυφαίους αναβάτες με κάνει να χαμογελώ και μου δίνει πολύ κίνητρο

Αφήστε μια απάντηση