Δεν υπάρχει πίεση για νίκη στο Qatar, λέει η Ducati

Ο Claudio Domenicali της Ducati δηλώνει ότι δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα, ώστε να κερδίσουν τον εναρκτήριο γύρο του Qatar, θέτοντας ταυτόχρονα ως φαβορί για τον φετινό τίτλο, τον Marc Marquez.

Η πίστα που βρίσκεται στην έρημο Doha ήταν πάντοτε «φιλόξενη» στην Ιταλική ομάδα, με τους «κόκκινους» να μετρούν τρεις νίκες (Casey Stoner 2007,08, 09) και δύο συνεχόμενες δεύτερες θέσεις με τον Andrea Dovizioso (2015, 2016).

Έτσι, αν και οι προσδοκίες για την πρώτη εμφάνιση του διδύμου Lorenzo – Desmosedici αλλά και του Andrea Dovizioso με την νέα μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να είναι αρκετά υψηλές, ο Domenicali προτιμά να μην «βαρύνει» με αχρείαστο άγχος την ομάδα και τους αναβάτες του.

Ερωτηθείς για το αν στην Ducati έχουν πιθανότητες νίκης στο Qatar, τόνισε: «Δεν υπάρχει πίεση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, όμως ξέρουμε ότι έχουμε κάνει πολλά.»

«Είναι περίπου όπως όταν πας σε μια εξέταση έχοντας μελετήσει· υπάρχει ακόμη ο φόβος των κρυφών εκπλήξεων. Όμως είμαστε ασφαλής, γνωρίζοντας ότι έχουμε το καλύτερο μας – αν κάποιος είναι ήρεμος, δεν υπάρχει πίεση.

«Δεν πάμε με την ιδέα ότι είναι όλα ή τίποτα. Θα είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι. Αν πάει καλά, ωραία· όμως, σε αντίθετη περίπτωση, θα επανορθώσουμε στους επόμενους.»

Στη συνέχεια ο Ιταλός ρωτήθηκε για τους φετινούς στόχους της Ducati, όμως ενώ ανέφερε ότι έχουν πλέον όλα τα όπλα που χρειάζονται για να φτάσουν στον τίτλο, το φαβαρί εξακολουθεί να είναι ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez.

«Το 2016, αναπτυχθήκαμε πολύ και κερδίσαμε δύο αγώνες. Ωριμάσαμε αρκετά ώστε να πάρουμε έναν αναβάτη όπως ο ‘Giorgio’, όπως τον αποκαλούμε. Τώρα έχουμε όλες τις κάρτες στα χέρια μας (ώστε να κερδίσουμε τον τίτλο).

«Όμως ξεκάθαρα, εκτός του ‘Giorgio’, υπάρχουν πολλοί άλλοι δυνατοί αναβάτες στο πρωτάθλημα – με καλύτερο από όλους τον νυν πρωταθλητή, Marc Marquez, ο οποίος ξεκινά ως το φαβορί για τον τίτλο.»

Αφήστε μια απάντηση