Παρουσίαση – Benelli Leoncino & Leoncino Trail

Η Benelli – μια από τις παλαιότερες Ιταλικές εταιρίες, η οποία άρχισε το 1911 – επαναφέρει ένα όνομα του παρελθόντος σε μια μοτοσυκλέτα με μοντέρνο στυλ και τεχνολογία.

‘Leoncino’ ή ‘μικρό λιοντάρι’ στα ελληνικά, η πρώτη μοτοσυκλέτα των Ιταλών με αυτή την ονομασία παρουσιάσθηκε πριν από έξι δεκετίες και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψει με δύο νέες μορφές – την βασική και την trail – θέλοντας να λάβει το μερίδιο αγοράς που αναλογεί στο όνομά της.

Ο κινητήρας που συναντούμε στη νέα αυτή μοτοσυκλέτα προέρχεται από την εξίσου νέα TRK 502, μια μοτοσυκλέτα με έναν δικύλινδρο κινητήρα εν σειρά, 500cc.

Η νέα Benelli Leoncino

Η ιπποδύναμη αγγίζει τους 46hp στις 8.500σαλ και η ροπή φθάνει το νούμερο των 33ft-lbs στις 5.000σαλ. Η σχεδίαση του κινητήρα είναι αρκετά μοντέρνα, με την τροφοδοσία του να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού.

Δύο επικεφαλής εκκεντροφόροι, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, υδραυλικός συμπλέκτης και κιβώτιο έξι σχέσεων δίνουν μια σύγχρονη πνοή που συμβαδίζει με την εξωτερική μοντέρνα εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Το πλαίσιο είναι τύπου trellis και συμβαδίζει αρμονικά στον οπτικό τομέα με το υπόλοιπο στυλ της μοτοσυκλέτας. Στο πάνω μέρος συναντούμε και μια ψηφιακή οθόνη, που έχει αναλάβει το ρόλο των οργάνων της μοτοσυκλέτας.

Η βασικής έκδοση, η Scrambler, χρησιμοποιεί αλουμινένιες ζάντες 17in, με ελαστικά 120/70 για το εμπρός μέρος και 160/60 για το πίσω. Η Trail τώρα, με περισσότερες καταβολές για χρήση εκτός δρόμου, χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς 19in εμπρός και 17in πίσω.

Η Benelli Leoncino Trail

Οι αναρτήσεις, όπως και οι τροχοί διαφέρουν ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, με την Scrambler να διαθέτει ένα ανάποδο πηρούνι 45mm για το εμπρός μέρος, με 4.9in διαδρομή.

Στο πίσω μέρος, το αμορτισέρ προσφέρει διαδρομή 4.4in, με την Ιταλική φίρμα να υπόσχεται ξεκούραστες βόλτες, με ομαλή απόσβεση των ανωμαλιών.

Αντίστοιχα, οι αναρτήσεις της Trail προσφέρουν μεγαλύτερη διαδρομή από αυτές  της βασικής έκδοσης, με το πηρούνι εμπρός να είναι τώρα 50mm. Η πίσω ανάρτηση παραμένει ίδια.

Ίδια είναι τα φρένα και στις δύο εκδόσεις, με τις Leoncino να χρησιμοποιούν διπλούς δίσκους 320mm για το εμπρός μέρος, συνδυασμένους με ένα σετ δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Και επειδή τα φρένα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως δυνατά για τη μοτοσυκλέτα, η Benelli προσφέρει και ABS για ακόμη ασφαλέστερη πέδηση. Στο πίσω μέρος συναντούμε μια δαγκάνα ενός εμβόλου και έναν δίσκο 260mm.

Το Λιοντάρι του Pesaro – Για να θυμίζει διαρκώς την καταγωγή της

Όσο αφορά τη σχεδίαση της νέας Benelli, οι ‘αδελφές’ Leoncino φέρουν το Λιοντάρι του Pesaro στο εμπρός φτερό τους, έτσι, για να μας θυμίζουν από που προέρχεται η ιστορική φίρμα.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες σε κόκκινο, ασημί, πράσινο ή μαύρο, ενώ σύντομα θα έχουμε και ανακοίνωση για την τιμή της, η οποία σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Αφήστε μια απάντηση