Hayden – Τίποτα θετικό για την Honda στο ντεμπούτο

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο WSBK, Nicky Hayden, εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα στο Phillip Island, όπου η νέα CBR1000 Fireblede έκανε το ντεμπούτο της.

Οι προσδοκίες των Ιαπώνων ήταν πολύ υψηλές για τη νέα τους μοτοσυκλέτα, τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν ήδη από τα χειμερινά τεστ, όταν η Honda δεν ήταν σε θέση να διαθέσει την έκδοση του 2017 στους αναβάτες της Nicky Hayden και Stefan Bradl.

Έτσι, το αγωνιστικό δίδυμο έπρεπε απλά να κάνει γύρους στην πίστα με την περσινή μοτοσυκλέτα στις πρώτες επίσημες δοκιμές, χάνοντας πολύτιμο χρόνο εξέλιξης στην πίστα για την Fireblade. Να θυμίσουμε εδώ ότι η νέα CBR ‘πάτησε’ για πρώτη φορά πίστα μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στα τεστ όπου συμμετείχε η νέα μοτοσυκλέτα τα πράγματα πήγαν μέτρια, με τον Hayden να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ως τον Αυστραλέζικο Γύρο. Παρ’ όλα αυτά ο Αμερικάνος αναβάτης παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι τα πάντα ήταν δυσκολότερα από ότι περίμενε.

«Δεν ξέρω, μετά τον αγώνα είσαι λίγο πεσμένος, όμως η πραγματικότητα είναι ότι δεν βλέπω τι μπορούμε να πούμε πως ήταν πραγματικά θετικό για εμάς.

«Ήταν ένα Σαββατοκύριακο δυσκολότερο από ότι περιμέναμε και έπειτα έκανα ένα λάθος στο (δεύτερο) αγώνα και έπεσα, αυτό είναι λάθος μου.

«Δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά, η ταχύτητα ήταν περίπου η ίδια, απλά είχα λίγο παραπάνω πατημένο το πίσω φρένο το οποίο αποφόρτισε το μπροστινό και μου ‘δίπλωσε’.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλά θετικά να πάρουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν θέλω να είμαι πολύ αρνητικός, όμως δεν θέλουμε να ερχόμαστε εδώ και να νικούμαστε με αυτόν τον τρόπο, όπως και έγινε και τις δύο ημέρες.

Υποψίες υπήρξαν και για νέο τραυματισμό στο γόνατο για τον συμπαθή αναβάτη κατά την πτώση του στο Β’ σκέλος της Αυστραλίας, καθώς ο Hayden το είχε χτυπήσει λίγους μήνες πριν σε προπόνηση flat-track. Παρ’ όλα αυτά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό και ο Αμερικάνος θα αγωνιστεί κανονικά στον ερχόμενο Γύρο της Ταϋλάνδης.

Αφήστε μια απάντηση