Παρουσίαση – KTM RC 390

Η KTM, αφοσιωμένη στην κατασκευή ποιοτικών και εντυπωσιακών μοτοσυκλετών ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες, παρουσίασε την νέα, ανανεωμένη έκδοση της RC 390.

Πρωτού περάσουμε στα ‘ενδότερα’ της μικρής supersport, ας σταθούμε λίγο στην εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, η νέα RC 390 είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την περσινή, όμως ακόμη και έτσι, δείχει εντυπωσιακή με τα νέα της χρώματα.

Χαμηλό ‘μούτρο’, ψηλή ουρά και ένα πλαίσιο τύπου ‘trellis’ σε κοινή θέα, ολοκληρώνουν την όψη μιας μοτοσυκλέτας η οποία σταματημένη ίσως δείχνει ταχύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Οι νέοι της χρωματισμοί την κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή

Όχι ότι η RC 390 είναι αργή. Απλώς η εμφάνισή της παραπέμπει σε μοτοσυκλέτα μεγαλύτερου κυβισμού και κατ’ επέκτασην μεγαλύτερης ιπποδύναμης.

Πάντως, ο 373.2cc κινητήρας της KTM αποδίδει το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 43hp. Αν μάλιστα το συνδυάσεις με το μικρό βάρος των 147kg, η RC 390 αναμένεται να είναι αρκετά ‘σβέλτη’ στις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Όσο για τις επιδόσεις του πλαισίου, το ατσάλινο σωληνωτό της πλαίσιο δεν παίζει απλά διακοσμητικό ρόλο. Οι τεχνικοί της Αυστριακής εταιρίας διαβεβαιώνουν ότι είναι αρκετά στιβαρό και μπορεί να προσφέρει κορυφαία συμπεριφορά ακόμη και υπό την πίεση της γρήγορης οδήγησης.

Μη σας τρομάζει το μονό δισκόφρενο. Τα φρένα της RC 390 αρκούν

Φυσικά σε αυτό παίζουν ρόλο και οι αναρτήσεις της WP, η οποία προσφέρει ένα USD πηρούνι 43mm για το εμπρός μέρος και ένα αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας για το πίσω μέρος.

Η πέδηση της μοτοσυκλέτας γίνεται μέσω ενός δίσκου 320mm για το εμπρός φρένο, με μια ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων. Εδώ συναντάται και η πρώτη αλλαγή για την φετινή μοτοσυκλέτα, καθώς αυτή του 2016 χρησιμοποιούσε δίσκο 300mm.

Στο πίσω μέρος τώρα, η δαγκάνα των δύο εμβόλων και ο δίσκος των 230mm παρέμειναν ως είχαν. Για ασφαλέστερη επιβράδυνση η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με σύστημα ABS της Bosch.

Κολάζ με διάφορα μέρη της μοτοσυκλέτας

Η δεύτερη σημαντική αναβάθμιση της RC 390 είναι η προσθήκη του συμπλέκτη ολίσθησης της KTM (PASC), ο οποίος έρχεται να εξαλείψει το φαινόμενο της αναπήδησης του πίσω τροχού.

Τέλος, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση τοποθετήθηκε νέα σέλα, ενώ οι καθρέπτες με τη μεγαλύτερη γωνία και οι ρυθμιζόμενες μανέτες έρχονται να ολοκληρώσουν μια ήδη πολύ καλή μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού.

Το μόνο το οποίο με στενοχωρεί είναι ότι οι Αυστριακοί δεν έχουν πάρει απόφαση να ετοιμάσουν μια RC 390 σε Race Replica χρωματισμούς, για να δώσουν μια ακόμη πιο αγωνιστική εμφάνιση στη ‘μικρή’ τους. Τη φαντάζεστε στα χρώματα της Red Bull;

Αφήστε μια απάντηση