WSBK Donington Park – Race 1 – Νίκη για Sykes, πτώσεις για Rea-Davies

Η απόλυτη κυριαρχία του Tom Sykes στο Donington Park συνεχίστηκε και στο φετινό Α’ Σκέλος του Βρετανικού Γύρου, με τον αναβάτη της Kawasaki να φτάνει τις εννέα συνεχόμενες νίκες στη συγκεκριμένη πίστα. Οι δύο αναβάτες που συνόδευσαν τον Sykes στο βάθρο ήταν η wildcard συμμετοχή του Leon Haslam και ο Alex Lowes της Yamaha.

Ο Sykes, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα την pole position με νέο ρεκόρ πίστας, υποχώρησε στα πρώτα στάδια του αγώνα πίσω από τους Chaz Davies και Jonathan Rea. Ο αναβάτης της Ducati ηγήθηκε για μόλις πέντε γύρους, σημειώνοντας στη συνέχεια πτώση. Ο Ουαλός σηκώθηκε και επανήλθε στον αγώνα, έχοντας ως στόχο της ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Ο Rea με την πτώση του Davies έμεινε μόνος πρώτος και όλα έδειχναν ότι θα είναι ο αναβάτης που θα δώσει τέρμα στο ρεκόρ του teammate του. Όμως ο Sykes – αν και είχε μείνει σχεδόν 2sec μακριά από την κορυφή – κατάφερε σύντομα να φτάσει στην ουρά του Rea, ψάχνοντας τρόπους ώστε να περάσει στην 1η θέση.

Η πρώτη απόπειρα προσπέρασης του Sykes στον Rea έγινε στη Στροφή Melbourne, όμως στη συνέχεια ο αναβάτης με το νούμερο ’66’ ανοίχτηκε, παραχωρώντας εκ νέου τα ηνία του αγώνα στον Rea. Τέσσερις γύρους μετά ο Sykes πέρασε εκ νέου μπροστά, ανοίγοντας στη συνέχεια την διαφορά του από τον teammate του με γοργούς ρυθμούς.

Η διαφορά μεταξύ των δύο αναβατών έφτασε τα 5sec σε μόλις δύο γύρους, με τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δυσκολεύεται από την κατάσταση των ελαστικών του. Λίγο μετά ο Rea θα εγκατέλειπε τον αγώνα, έχοντας πτώση με αρκετά χιλιόμετρα. Ευτυχώς ο αναβάτης της Kawasaki σηκώθηκε ανέπαφος.

Έτσι ο Sykes έφτασε σε μια πολύ άνετη πρώτη νίκη για την φετινή χρονιά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Leon Haslam που πραγματοποιούσε έκτακτη συμμετοχή με την ομάδα Puccetti Kawasaki. Με αυτόν τον τρόπο οι ‘πράσινοι’ έφτασαν στο 1-2 και στο Donington Park, αν και σίγουρα περίμεναν άλλο δίδυμο να τους εκπροσωπήσει.

Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Alex Lowes, με τον αναβάτη της Yamaha να συμπληρώνει το αμιγώς Βρετανικό podium, δίνοντας παράλληλα στην ομάδα του το πρώτο βάθρο του 2017. Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Melandri (4ος) στον τελευταίο γύρο ώστε να κερδίσει την 3η θέση.

O Michael van der Mark έκανε δύο τις Yamaha στην πρώτη πεντάδα, με τον Leon Camier να πραγματοποιεί άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση με την MV Agusta του, ολοκληρώνοντας στην 6η θέση. Τη δεκάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν οι Mercado, Davies (που κατάφερε να ανακάμψει εντυπωσιακά), Torres και Fores.

Με το αγωνιστικό τριήμερο του WSBK να είναι αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά λόγω του θανάτου του Nicky Hayden τη Δευτέρα, πολλά ήταν τα ’69’ στην Βρετανική πίστα, είτε σε σημαίες, είτε σε μπλουζάκια, σε καπέλα ή αυτοκόλλητα.

Ακόμη και η ίδια η μοτοσυκλέτα και το κράνος του άτυχου Αμερικανού βρίσκονταν στο Donington Park, δίνοντας την αίσθηση ότι ο Nicky είναι ακόμη μαζί μας. Στο βάθρο των νικητών οι τρεις πρώτοι του Α’ Σκέλους τίμησαν τον 35χρονο αναβάτη, φορώντας μαύρα μπλουζάκια με το νούμερό του.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Α’ Σκέλους:

WSBK Donington Park Race 1 Reults
Αποτελέσματα WSBK Donington Park Race 1

Το Β’ Σκέλος του WSBK στο Donington Park θα πραγματοποιηθεί αύριο, 28/5. Μείνετε συντονισμένοι!