Rally Dakar 2022 – Νικητής ο Sam Sunderland με Gas Gas

Νικητής του Rally Dakar 2022, ο Sam Sunderland με μοτοσυκλέτα Gas Gas. Τελείωσε λοιπόν ένα δύσκολο και αμφίρροπο ράλι που μας προσέφερε αρκετές συγκινήσεις.

Ο τριανταδυάχρονος Βρετανός Sunderland, κατάφερε να μπει μπροστά στα τελευταία στάδια του αγώνα και να  κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη φορά, αφού ήταν νικητής και το 2017.

Ο περσινός νικητής, Kevin Benavides, ήταν αρκετά άτυχος αφού λόγω μηχανικών προβλημάτων της ΚΤΜ τέθηκε εκτός τίτλου. Ο Αργεντινός προηγείτο στο 10ο σκέλος.

Άτυχος ήταν επίσης και ο οδηγός της Gas Gas, Daniel Sanders, που είχε ατύχημα οδηγώντας προς το σημείο εκκίνησης του 7ου σκέλους. Ο Αυστραλός τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο σε μια ανύποπτη στιγμή και τέθηκε εκτός αγώνα. Μέχρι εκείνη την στιγμή προηγείτο και έδειχνε ικανός να κάνει την έκπληξη και να πάρει τον τίτλο.

Η Honda πήρε την δεύτερη θέση με τον Χιλιανό Pablo Quintanilla ενώ στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Matthias Walkner  από την Αυστρία με KTM.

Η Yamaha, με τον Γάλλο Adrien Van Beveren, ενώ σε κάποια στάδια προηγείτο και έλπιζε ότι φέτος θα ήταν η χρονιά της, τελικά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Μπορεί μια αξιόπιστη μοτοσυκλέτα να παίζει μεγάλο ρόλο αλλά χρειάζονται και πολλά άλλα για να κερδίσεις την πρώτη θέση.

Στα σημαντικά, η παρουσία του Danilo Petrucci ο οποίος αν και δεν πήρε καλή θέση στην τελική, κατάφερε να είναι ο πρώτος οδηγός MotoGP που κέρδισε σκέλος και συγκεκριμένα το 5ον.

Συγχαρητήρια και στον Έλληνα Βασίλη Μπούρδο που τερμάτισε στην 70η θέση με Husqvarna, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο ράλι. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε περισσότερες Ελληνικές συμμετοχές.