Νέα Yamaha Star Eluder για την Αμερικάνικη αγορά του 2018

Η Yamaha Αμερικής αποκάλυψε τη Star Eluder του 2018, μια μοτοσυκλέτα που βασίζεται και έχει σχεδόν πανομοιότυπη όψη με την Star Venture που είδατε πριν λίγο καιρό εδώ.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Ιαπωνικής φίρμας έχει κατασκευαστεί προς το παρόν μόνο για την Αμερικάνικη αγορά, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν θα τη δούμε στο μέλλον και στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Star Eluder είναι μια μοτοσυκλέτα της κατηγορίας bagger, της οποίας τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακριβώς ίδια με αυτά της Star Venture.

Έτσι, ο θηριώδης, αερόψυκτος, V2 κινητήρας των 1854cc της Star Venture χρησιμοποιείται και σε αυτήν την περίπτωση, με τις διαφορές ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες να εντοπίζονται στο νέο ψηλότερο ανεμοθώρακα και στην βαλίτσα που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Η bagger μοτοσυκλέτα της Yamaha θα διαθέτει πολλά ηλεκτρονικά ‘καλούδια’, με επιλογές οδήγησης που ρυθμίζουν την απόκριση του γκαζιού, το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, τη θερμαινόμενη σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ θα υπάρχει και σύστημα παροχής πληροφοριών και ψυχαγωγίας μέσω την έγχρωμης οθόνης 7in που βρίσκεται στα όργανα της μοτοσυκλέτας.

Η οθόνη εκτός της παροχής πληροφοριών στον αναβάτη, μπορεί να συνδεθεί με τα ακουστικά του χρήστη μέσω Bluetooth. Επιπρόσθετα, ο αναβάτης μπορεί να ακούει μουσική από το κινητό του τηλέφωνο μέσω Bluetooth ή USB, ενώ υπάρχει και η επιλογή ραδιοφώνου στις συχνότητες FM, AM και WB.

Πέραν των παραπάνω, η Star Eluder θα διατίθεται και σε έκδοση GT, η οποία θα φέρει έξτρα λειτουργίες όπως GPS, ράδιο CB, συναγερμό και Sirius XM και SiriusXM Travel Link, με το τελευταίο να παρέχει πληροφορίες για τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους.

Τέλος, η βασική έκδοση της Star Eluder θα περιλαμβάνει το σύστημα Συνδυασμένης Πέδησης της Yamaha, το οποίο κατανάμει την πέδηση μεταξύ του εμπρός και του πίσω φρένου σε πραγματικό χρόνο. Η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται σε τρία χρώματα για το 2018, με το Liquid Silver, το Impact Blue και το Raven να είναι οι αρχικές επιλογές της Yamaha για τη νέα της δημιουργία.

Οι δύο εκδόσεις της Star Eluder θα είναι λίγο ακριβότερες από τις αντίστοιχες της Star Venture, με τη βασική έκδοση να κοστολογείται στα €24.972 και την έκδοση GT στα €26.640.