Concept – Yamaha Glorious 155

Συνήθως, όταν ακούμε τη λέξη concept για μια μοτοσυκλέτα, το μυαλό μας πηγαίνει σε κάποια εξωτική streetfighter, superbike ή τέλος πάντων σε ένα δίτροχο το οποίο δεν συναντάς εκεί έξω. Ε λοιπόν, σε αυτή την κατηγορία έρχεται να προστεθεί και το scooter Yamaha Glorious 155.

Γράψτε στο google translate τη λέξη ‘Glorious’ και θα δείτε ότι η σημασία της είναι πολλαπλή. Σημαίνει ένδοξος, λαμπρός και χάρμα, για το πρώτο είμαστε σίγουροι για τα άλλα πάντως η εικόνα του νέου scooter της Yamaha ταιριάζει απόλυτα. Αν μη τι άλλο, το concept Yamaha Glorious 155 είναι και λαμπρό και χάρμα!

Yamaha Glorius 155 Concept
Λιτό και όμορφο το στυλ του concept Yamaha Glorius 155

Παρουσιάσθηκε στο Motor Show του Βιετνάμ και συνδυάζει το μοντέρνο στυλ με το ρετρό, δίνοντας τελικά μια ξεχωριστή αισθητική στο scooter της εταιρίας των τριών διαπασών. Τι βρίσκεται όμως κάτω από τα εντυπωσιακά ομολογουμένως ‘ρούχα’ του Yamaha Glorious 155;

Τίποτα παραπάνω από ένα συνηθισμένο scooter, με ένα κοινό πλαίσιο και κινητήρα. Όμως αυτή μπορεί να είναι μόνο η αρχή, με τη Yamaha να δοκιμάζει σχέδια σε μια ήδη έτοιμη βάση, ώστε να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα. Ύστερα, αν όλα πάνε όπως τα θέλουν, ίσως τελικά δούμε κάτι όπως αυτό το scooter στην παραγωγή με εντελώς νέα χαρακτηριστικά.

ΑΝ τελικά το δούμε, καθώς το scooter της Ιαπωνικής φίρμας είναι ακριβώς αυτό που μαρτυρά και η συνοδευτική λέξη του ονόματατός του! (concept=ιδέα).

Όσο για το ποιός έβαλε το ‘χεράκι’ του στο τελικό σχέδιο; Η ομάδα που σχεδιάζει τα όργανα μουσικής της ίδιας εταιρίας!

Yamaha Glorious 155 concept rear
Το led φανάρι του δεν θυμίζει έγχορδο μουσικό όργανο;