Παρουσίαση – Fuego Tekken 250

Η εταιρεία LMH προχώρησε στην εισαγωγή της Fuego Tekken 250 για διάθεση στην Κυπριακή αγορά, μια μοτοσυκλέτα την οποία δεν μπορείς εύκολα να κατατάξεις σε μία και μόνο κατηγορία. 

Η Tekken 250 είναι μια μοτοσυκλέτα μικρή σε κυβισμό (κατατάσσεται στα 250cc), με ψηλά εμπρός – πίσω φτερά και σύγχρονο στυλ. Θα μπορούσαμε να την κατατάξουμε στην κατηγορία on-off, καθώς τα ελαστικά και η εμφάνισή της μας παραπέμπουν εκεί.

Από την άλλη, οι τροχοί των 17in δεν θα λέγαμε ότι έχουν το κατάλληλο ύψος για μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να πάει και στο χώμα, όμως η εταιρεία κατασκευής μας προσκαλεί να την δοκιμάσουμε με το σύνθημα ‘μια δοκιμή θα σας πείσει’.

Με την on-off να είναι η κατηγορία που της ταιριάζει καλύτερα, η Fuego κάνει λόγο για μια μοτοσυκλέτα με μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 223cc, απόδοσης 18hp/8.000σαλ. Παρ’ όλο που τα νούμερα ιπποδύναμης δεν ακούγονται ιδιαίτερα υψηλά, εντούτοις η Tekken 250 εστιάζει ακριβώς εκεί· σε μια απόλυτα διαχειρίσιμη ισχύ, η οποία δεν θα τρομάξει τον – νεοεισελθέντα στον χώρο της μοτοσυκλέτας – υποψήφιο αγοραστή.

Η σχέση συμπίεσης του τετράχρονου κινητήρα είναι 9,2:1, ενώ για την τροφοδοσία του χρησιμοποιείται καρμπυρατέρ. Η εκκίνησή του γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση της μίζας, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων.

Στον τομέα των αναρτήσεων, η Fuego έχει επιλέξει ένα USD πηρούνι για το εμπρός μέρος και ένα μονό αμορτισέρ για το πίσω. Στα φρένα συναντούμε ένα δίσκο 265mm για την πέδηση με την μανέτα που βρίσκεται στα δεξιά του τιμονιού, ενώ με το πεντάλ που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας ακινητοποιείται ο πίσω τροχός, μέσω ενός δίσκου 220mm.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ύψος της σέλας αγγίζει τα 820mm. Το βάρος του συνόλου φτάνει τα 134kg, ένα νούμερο αρκετά χαμηλό (σε σχέση με άλλες μοτοσυκλέτες του ίδιο κυβισμού) που θα κάνει τον αναβάτη να νιώσει άνετα στην καθημερινή του μετακίνηση στην πόλη ή τις Κυριακάτικες εξορμήσεις.

Το τεπόζιτο των 13l έχει αρκετή χωρητικότητα ώστε να μειώσει τις επισκέψεις στο βενζινάδικο, ενώ θα βοηθήσει σε λιγότερους ανεφοδιασμούς και για όταν θα χρειαστεί να βγεις εκτός πόλης.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα διατίθεται σε τρία χρώματα (κόκκινο, λευκό και πορτοκαλί) στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των €2.900. Μια τιμή που συνοδεύεται με δύο χρόνια εγγύησης και είναι το απαραίτητο εφόδιο για κάποιον που θέλει να αγοράσει την πρώτη του μοτοσυκλέτα.

 

*Θυμηθείτε το video με τους ανθρώπους πίσω από την ιδέα της νέας Fuego εδώ.