Husqvarna Norden 901

Στην έκθεση του Μιλάνου Eicma 2019, η Husqvarna παρουσίασε την Norden 901, ένα Adventure concept που είχε εντυπωσιάσει και τραβήξει τα βλέμματα.

Οι μοτοσυκλέτες  adventure είναι πολύ δημοφιλείς και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες αρκετά μεγάλος. Η Husqvarna δεν μπορούσε να μην δοκιμάσει να πάρει κομμάτι της αγοράς.

Η Norden 901 που αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και φαίνεται ότι δεν θα είναι διαφορετική θα είναι από το concept.

Το βέβαιο είναι ότι θα μοιραστεί εξαρτήματα και στοιχεία τόσο από τις Husqvarna όσο και από τις ΚΤΜ.

Κατά αρχή θα πάρει τον δικύλινδρο κινητήρα από την KTM 980 Dure R 889.5cc με απόδοση 125 ίππων ο οποίος βέβαια θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μιας Adventure.

Ο στρογγυλός προβολέας θυμίζει Vitpilen.

Το μπροστινό ελαστικό είναι 21 ιντσών, δείχνοντας έτσι την πρόθεση της για έκτος δρόμου διαδρομές, ενώ το πίσω είναι 18 ιντσών. Οι αναρτήσεις είναι της WP και  μπροστά έχει ανεστραμμένο πιρούνι. Το κάθισμα φαίνεται άνετο τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Για το βάρος δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα κάτω των 200 κιλών.

H Husqvarna έχει σαν στόχο να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις KTM 790 και KTM 1190. Θα προσπαθήσει να προσελκύσει ένα κοινό που ενδιαφέρεται για μια μοτοσυκλέτα διαφορετική από τις ΚΤΜ. Η Husqvarna Norden 901 είναι μια όμορφη μοτοσυκλέτα Adventure Touring που είναι βέβαιο θα αποκτήσει πολλούς φίλους. Περιμένουμε να την δούμε στο δρόμο και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.