Παρουσίαση MotoGP – Η Ducati ανοίγει τον «χορό» των εργοστασιακών

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati αποκάλυψε σήμερα τα φετινά της χρώματα για το MotoGP, αλλάζοντας κάπως την όψη των Desmosedici. Όπως ήταν φυσικό, οι Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από τα αποκαλυπτήρια.

Φορώντας το περσινό αεροδυναμικό περίβλημα με τα ενσωματωμένα winglets, η νέα (χρωματικά) Desmosedici αποκαλύφθηκε σήμερα στο κοινό. Και λέμε χρωματικά, γιατί το μόνο που είδαμε νέο στην μοτοσυκλέτα των Ιταλών ήταν τα χρώματα. Κατά τα άλλα, είδαμε την GP17 της περσινής χρονιάς, με νέα, πιο περίτεχνα γραφικά.

Ducati MotoGP 2018
Τα νέα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στην Ducati GP18

Η Ιταλίδα – δευτεραθλήτρια στα χέρια του Dovizioso το 2017 – παρουσιάσθηκε σήμερα το πρωί στα κεντρικά της Ducati, στο Borgo Panigale.

«Είναι πραγματικά εκθαμβωτική, τόσο όμορφη,» δήλωσε πρώτος ο Dovizioso. «Κάθε μοτοσυκλέτα που είχα τη δυνατότητα να οδηγήσω ήταν όμορφη, όμως αυτή, έχει κάτι το διαφορετικό. Προσθέσαμε λίγο γκρίζο, (και έγινε) πιο επιθετική, ακόμη πιο εκθαμβωτική

Η νέα Ducati Desmosedici GP18 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην πίστα της Sepang αργότερα μέσα στο μήνα, ενώ είναι πιθανό να οδηγηθεί πρώτα από τους αναβάτες εξέλιξης και μετά από τους επίσημους, όπως σας είχαμε αποκαλύψει με σχετικό άρθρο, 10 ημέρες πριν.

Το επίσημο ντεμπούτο της νέας μοτοσυκλέτες των «κόκκινων» θα γίνει στις 28-30 Ιανουαρίου στην ίδια πίστα, όπου αναμένεται να δούμε το επίπεδο των νέων μοτοσυκλετών του MotoGP.

Φυσικά είναι πιθανό κάποιοι κατασκευαστές να μην έχουν ετοιμάσει ή τελειοποιήσει τις μοτοσυκλέτες της νέας αγωνιστικής περιόδου, έτσι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μας επιφυλάσσει το MotoGP στο τέλος του μήνα.