Παρουσίαση – Triumph Bonneville Speedmaster και Bonneville Bobber Black 2018

Η Triumph ετοιμάζει μια πολύ δυναμική παρουσία για την χρονιά που έρχεται, δίνοντας συνέχεια στην πρόσφατη ανάπτυξή της προς νέους ορίζοντες. Για το 2018 λοιπόν, η Βρετανική εταιρεία ‘χτίζει’ πάνω στην επιτυχημένη Bonneville, προσθέτοντας δύο νέα βέλη στη φαρέτρα της· την Bonneville Speedmaster και την Bonneville Bobber Black.

Πριν περάσουμε στις διαφορές που έχουν οι δύο μοτοσυκλέτες μεταξύ τους, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο νέες Bonneville βασίζονται στην Bobber που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το 2017 (θυμηθείτε την εδώ).

Bonneville Speedmaster

Η Speedmaster έκδοση της περίφημης σειράς χρησιμοποιεί τον νέο κινητήρα ‘High-Torque’ (Υψηλής Ροπής), αποδίδοντας ακριβώς τα ίδια νούμερα με αυτά της βασικής έκδοσης. 77 ίπποι και 78lb-ft ροπής υπόσχονται να ‘τραβούν’ δυνατά μπροστά το σύνολο, το οποίο σύμφωνα με την Triumph απευθύνεται στους φίλους του μοντέλου που αρέσκονται περισσότερο στον τουρισμό με ένα πιο cruiser στυλ.

Για τους παραπάνω λόγους, τοποθετήθηκε ένα κάθισμα και μια σχάρα συγκράτησης για τον συνοδηγό, τα οποία είναι αφαιρούμενα σε περίπτωση που νιώσετε μοναξιά. Το hard-tail στυλ παραμένει στην Speedmaster, με τις υπόλοιπες διαφορές να αφορούν κυρίως το εμπρός μέρος.

Εκεί συναντούμε ένα σετ δίσκων που συνεργάζονται με δύο δαγκάνες της Brembo για την πέδηση της μοτοσυκλέτας, σε αντίθεση με την βασική μορφή της Bobber όπου χρησιμοποιείται ένας δίσκος. Αλλαγές συναντώνται και στις αναρτήσεις, με το εμπρός πηρούνι να προσφέρει 90mm διαδρομής και το πίσω αμορτισέρ να προσφέρει 73mm. Επιπρόσθετα στο πίσω μέρος υπάρχει και ρύθμιση προφόρτισης.

Τα ηλεκτρονικά της Bobber έχουν περάσει αυτούσια στην Speedmaster, ενώ υπάρχει και cruise control – ενδεικτικό του που στοχεύει η Triumph με αυτή την έκδοση. Τα μαρσπιέ προσφέρουν μια ξεκούραστη θέση για τα πόδια, τα οποία και έρχονται αρκετά μπροστά. Για τους πιο ‘παραδοσιακούς’ όμως, υπάρχει και η επιλογή για μαρσπιέ τοποθετημένα σε πιο κεντρικό σημείο.

Σε αυτή την περίπτωση το εμπρός στρογγυλό φωτιστικό σώμα είναι τεχνολογίας LED, με φώτα πορείας κατάλληλα για την διάρκεια της ημέρας. Στις εργοστασιακές αλλαγές της μετατροπής της Bobber σε Speedmaster υπάρχει και το τεπόζιτο, του οποίου η χωρητικότητα έφτασε τα 12l (από 9.1l).

Τέλος, όπως συνηθίζει η Triumph με τις Bonneville, με την παρουσίαση της νέας έκδοσης αποκαλύφθηκαν και τα κιτ τροποποίησης σε πιο… προσωπικά γούστα. Το πρώτο ονομάζεται ‘Highway Kit’ και όπως μαρτυρά και το όνομά του, προσθέτει ακόμη περισσότερο ‘τουρισμό’ στην Speedmaster.

Ψηλός ανεμοθώρακας, βαλίτσες και μια πλάτη για τον συνεπιβάτη θα κάνουν τις βόλτες διαρκείας ακόμη πιο άνετες, αν όμως για κάποιον λόγο – που εμείς δεν καταλαβαίνουμε, καθώς υπάρχει ήδη τέτοια έκδοση, θες να την κάνεις πιο ‘Bobber’, υπάρχει και το ‘Maverick Kit’ που προσφέρει ένα πιο ίσιο τιμόνι και μονόσελο.

Τα χρώματα της Speedmaster είναι τα Jet Black, Cranberry Red και Fusion White με Phantom Black. Η τιμή και η άφιξή της δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Bonneville Bobber Black

Όπως πολύ καλά θα καταλάβατε ήδη από την ανάγνωση του ονόματός της, η Bobber Black είναι μία ακόμη πιο… Bobber μοτοσυκλέτα με έμφαση στο μαύρο χρώμα. Το σκοτεινό χρώμα έχει αφήσει το σημάδι του σε όλες τις επιφάνειες της μοτοσυκλέτας, όπου συμπεριλαμβάνονται οι εξατμίσεις, τα μαρσπιά και φυσικά ο κινητήρας.

Τα φρένα σε αυτή την περίπτωση είναι δανεικά από την Speedmaster, έτσι και εδώ συναντούμε δύο δίσκους εμπρός με ισάρριθμες δαγκάνες της Brembo. Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι ο εμπρός τροχός έχει μικρύνει κατά 3in, όντας τώρα 16in. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το φαρδύτερο εμπρός ελαστικό της Bobber Black αλλά και τα φαρδύτερα κατά 6mm καλάμια του πηρουνιού, κάνουν την νέα έκδοση ακόμη πιο Bobber.

Τα μαρσπιέ και το εμπρός φωτιστικό σώμα προέρχονται και αυτά από την Speedmaster, όμως το πίσω μέρος δεν δέχεται δεύτερη σέλα. Έτσι δεν θα χρειαστούν και περαιτέρω εξηγήσεις στην καλή σας σε περίπτωση που θέλετε να πηγαίνετε μόνος βόλτα.

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αυτής της έκδοσης είναι και αυτά όμοια με της Speedmaster, ενώ οι χρωματικές επιλογές είναι δύο αλλά… μαύρες. Απλά η δεύτερη είναι ματ. Όπως και στην περίπτωση της Speedmaster, η τιμή και η άφιξή της δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Δείτε το video αποκάλυψης των δύο μοντέλων: