Διάταγμα περιορισμού μοτοσυκλέτας

Ξαφνικά προέκυψαν στην ζωή μας «απαγορευτικά διατάγματα» και ανάμεσα τους και το διάταγμα περιορισμού μοτοσυκλέτας.

Το 2020 είναι μια χρονιά δύσκολη για την ανθρωπότητα γενικά. Εδώ στην Κύπρο γνωρίσαμε τα διατάγματα τα οποία έβγαιναν σχεδόν εβδομαδιαίως για να μας προστατέψουν από την πανδημία. Γενικά τα ακολουθήσαμε δείχνοντας πειθαρχία και αρχίσαμε να τα συνηθίζουμε. Φαίνεται όμως ότι τα συνήθισαν και αυτοί που τα έβγαζαν και σκέφτηκαν «καλά είναι τα διατάγματα και αφού είναι για το καλό τους ας τους ρίξουμε μερικά ακόμη».

Έτσι λοιπόν βγάζει φιρμάνι ο αρχηγός αστυνομίας και απαγορεύει στους μοτοσικλετιστές την διάβαση σε κάποιους δρόμους, κάποιες ώρες για κάποιες μέρες. Σκοπός λένε να περιορίσουν την οχληρία και η δικαιολογία ότι δεν μπορούν να επιβάλουν αλλιώς τον νόμο.

Για να περιορίσουν λοιπόν 5 – 10 άτομα με πειραγμένες μοτοσυκλέτες απαγορεύουν την κυκλοφορία σε όλους τους μοτοσικλετιστές. Αν είναι δυνατόν!! Αν ονομάσω το διάταγμα φασιστικό θα έχω άδικο; Η αστυνομία για μια ακόμη φορά έδειξε ανικανότητα να επιβάλει τον νόμο. Αυτό φυσικά δεν μας εξέπληξε διότι σαν κοινωνία και σαν κράτος έχουμε πολλά προβλήματα και η αστυνομία δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Δυστυχώς όμως αυτό το διάταγμα φαίνεται να είναι μόνο η αρχή για περιορισμό των μοτοσυκλετών. Ίσως να ήταν και ένα διάταγμα για να μετρήσουν αντιδράσεις. Να δουν και την αντίδραση των μοτοσικλετιστών και γενικά της κοινωνίας. Στην Κύπρο οι λέσχες μαζεύτηκαν, ένωσαν δυνάμεις και οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας. Η μαζική προσέλευση ίσως να έδωσε το μήνυμα ότι τέτοια μέτρα δεν θα περάσουν.

Το πιο ανησυχητικό για εμάς τους μοτοσικλετιστές είναι ότι το διάταγμα απαγόρευσης φαίνεται ότι δεν έγινε τυχαία. Όπως δείχνουν τα πράγματα η ιδέα περιορισμού της μοτοσυκλέτας γεννήθηκε σε κάποια γραφεία στην κεντρική Ευρώπη. Κάποιοι κύριοι με κουστούμια και λιμουζίνες, που δεν έχουν σχέση με την μοτοσυκλέτα,  θα αποφάσισαν ότι είναι καιρός να περιοριστούν οι «αλήτες» οι μοτοσικλετιστές. Παρόμοια διατάγματα λοιπόν εκδόθηκαν  στην Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία. Ευτυχώς οι μοτοσικλετιστές, όπως εδώ στην Κύπρο, αντέδρασαν μαζικά δείχνοντας την αντίθεση τους.

Προσπαθώ να σκεφτώ και να καταλάβω γιατί γίνεται αυτός ο «πόλεμος» εναντίον της μοτοσυκλέτας. Αντί να βοηθήσουν να αναπτυχθεί ο σωστός μοτοσυκλετισμός ώστε να βοηθήσουν και την κυκλοφορία, δείχνουν μια τάση να πολεμήσουν την μοτοσυκλέτα. Η κυκλοφορία στις πόλεις έχει γίνει ανυπόφορη και η μοτοσυκλέτα είναι ένα μέσο ώστε να βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα. Μήπως λοιπόν κρύβονται κάποια συμφέροντα; Μήπως είναι ένας τρόπος προώθησης της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια προώθησης της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με διαφημίσεις, άρθρα, ακόμη και ταινία (το «Long Way Up», ένα ταξίδι από την Ushuaia Αργεντινή μέχρι το Los Angeles). Δείτε πιο κάτω το trailer της ταινίας.

Αν λοιπόν αυτά τα διατάγματα αποτελούν ακόμη ένα τρόπο προώθησης της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας τότε σίγουρα είναι λανθασμένος και θα φέρει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνώντες και όποιοι κάνουν σκέψεις περιορισμού της μοτοσυκλέτας, να πήραν το μήνυμα από τις μαζικές κινητοποιήσεις και να το ξανασκεφτούν πριν βγάλουν άλλο διάταγμα. Άλλωστε οι δημοκρατικές χώρες δεν κυβερνούνται με διατάγματα αλλά με νόμους. Αν η αστυνομία πιστεύει ότι γίνεται θόρυβος σε κάποιες περιοχές τότε θα πρέπει να επιβάλει τον νόμο. Ας βγουν από τα γραφεία τους και ας αρχίσουν να κάνουν την δουλειά τους.

Εν τω μεταξύ οι μοτοσικλετιστές, ας είμαστε έτοιμοι να διαμαρτυρηθούμε για κάθε «διάταγμα» που θα μας στερεί τα δικαιώματα μας.