Στη δημοσιότητα τα σχέδια μιας Suzuki e-sport μοτοσυκλέτας

Η  ηλεκτροκίνηση στις μέρες ίσως να θεωρείται μόδα για μερικούς, από κάποιους άλλους όμως θεωρείται το μέλλον στη μετακίνηση. Οι μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής μοτοσυκλετών εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση, με σκοπό τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών τους.

Υπάρχουν ήδη στην αγορά δικύκλων πλήρως ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, ενώ δεν είναι λίγα τα σχέδια που εμφανίζονται στο διαδίκτυο από μεγάλες εταιρείες, ενώ στην περίπτωση μας, βλέπουμε σχέδια της Suzuki.

Η Ιαπωνική εταιρεία φαίνεται πως έχει επενδύσει πόρους στο τμήμα ανάπτυξης και εξέλιξης, καθώς, βάση των σχεδιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, εργάζεται πάνω σε μια GSX-R προηγούμενης γενιάς, στην οποία έχει τοποθετηθεί ηλεκτροκινητήρας.

Το σχέδιο της Suzuki e-sport δείχνει πως ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κατά μήκος του πλαισίου και όχι μέσα στο πλαίσιο, ενώ απεικονίζεται και χώρος για την τοποθέτηση των μπαταριών. Το look της μοτοσυκλέτας διατηρεί τη σχεδόν retro sport εμφάνιση του, ενώ φαντάζει ιδανικό για την τοποθέτηση-ενσωμάτωση όλου του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω αλυσίδας όπου έχει τοποθετηθεί κωνικό γρανάζι, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 6 σχέσεις.

Παρά το ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες συνήθως δεν εφοδιάζονται με κιβώτια πολλαπλών σχέσεων, το συγκεκριμένο concept δείχνει πως είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Το κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών σχέσεων θεωρείται πως προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία κατά την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μεγαλύτερη οικειότητα στους αναβάτες που σκοπεύουν να μεταπηδήσουν από τη βενζινοκίνητη στην ηλεκτροκίνητη παροχή ισχύος.

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να μη βγει στην παραγωγή, καθώς ο συνδυασμός μιας old sport ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας φανταζόμαστε πως δεν αναμένεται να ενθουσιάσει τους απανταχού φίλους των δύο τροχών, η Suzuki όμως ατενίζει το μέλλον σθεναρά και χωρίς να ξεχνά το ένδοξο παρελθόν της.

Αναμένουμε τα μελλοντικά…