MotoGP – Ιδιωτικές δοκιμές για τις ομάδες πριν το Silverstone

Οι εργοστασιακές ομάδες των Honda και Yamaha βρέθηκαν στο Misano για ιδιωτικές δοκιμές την Κυριακή, με την LCR Honda του Cal Crutchlow να πλαισιώνει το δίδυμο της Repsol. Χθες εκκίνησαν οι δοκιμές και για τις Ducati, KTM και Aprilia, με το τεστ να ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι Maverick Vinales και Valentino Rossi ολοκλήρωσαν το μονοήμερο τεστ της ομάδας τους, προσπαθώντας να επιλύσουν το πρόβλημα με το πίσω ελαστικό της M1. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι χρόνοι των δύο αναβατών δεν ανακοινώθηκαν, με τους δύο αναβάτες να ‘γράφουν’ πάνω  από 90 γύρους έκαστος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ‘μπλε’ η ημέρα ήταν αρκετά παραγωγική, παρ’ όλο που το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε βροχόπτωση στην πίστα του Misano.

Την ίδια ημέρα με τους αναβάτες της Yamaha βρέθηκαν στην πίστα και οι τρεις εργοστασιακοί αναβάτες της Honda, των οποίων οι χρόνοι επίσης δεν ανακοινώθηκαν. Η Ιαπωνική φίρμα δεν έδωσε καμία πληροφορία για το τι δοκίμασαν οι αναβάτες της, με τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας να δείχνουν πως η Big ‘H’ βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Τη σκυτάλη από τις δύο φίρμες πήρε χθες η Ducati, με τον Michelle Pirro να αναλαμβάνει δράση στην Ιταλική πίστα. Ο αναβάτης εξέλιξης του Borgo Panigale δοκίμασε τους δύο τύπους αεροδυναμικών περιβλημάτων της Desmosedici που παρουσιάσθηκαν στο Brno, προσπαθώντας να δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες για την εξέλιξή τους.

Σήμερα, τελευταία ημέρα δοκιμών πριν το GP του Silverstone, την Desmosedici θα δοκιμάσει και το επίσημο αγωνιστικό δίδυμο της ομάδας, με τους Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso.