Η Suzuki εκτός MXGP 2018

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki, η οποία δεν έβρισκε βασικό χορηγό για το MXGP του 2018. Χθες όμως, με μια λιτή ανακοίνωση, το Ιαπωνικό εργοστάσιο οριστικοποίησε τη μη συμμετοχή του στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, MX2, αλλά και το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση αποχώρησης της εταιρείας από τις διοργανώσεις κάνει λόγο για επιχειρηματική αναδιάρθρωση, η οποία φέρεται ως η κύρια αιτία για την απόσυρση της επίσημης αγωνιστικής ομάδας. Όμως, σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Suzuki δεν βρήκε κύριο χορηγό για τη νέα χρονιά, κάτι το οποίο ‘βοήθησε’ την εταιρεία να πάρει την απόφασή της.

Όσο για τους οδηγούς που οδηγούσαν για λογαριασμό της Suzuki ως τώρα, μόνο ο Hunter Lawrence έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του, υπογράφοντας με τη Honda. Η τύχη των Arminas Jasikonis, Jeremy Seewer και Zach Pichon δεν είναι βέβαιη, καθώς κανείς από τους τρεις δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα επόμενα σχέδιά του.

Φυσικά, η αποχώρηση του εργοστασίου από την αγωνιστική δράση της MXGP, της MX2, αλλά και του Ιαπωνικού πρωταθλήματος, δεν σχετίζεται με την παραγωγή των RM-Z250 και 450, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά.

Η ανακοίνωση της Suzuki

«Η Suzuki Motor Corporation, επανεξετάζοντας τις δραστηριότητές της στη μοτοσυκλέτα ώστε να επικεντρωθεί στις βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες και την αναδιάρθρωση της επιχείρησής της στις μοτοσυκλέτες, κατέληξε στο να αναστείλλει τις δραστηριότητές της στο MXGP από το 2018.

«Η Suzuki θα συνεχίσει να παράγει τις RM-Z250 και 450 και να υποστηρίζει τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Η Suzuki εκφράζει την μεγάλη της εκτίμηση στους χορηγούς και τους φίλους σε όλο τον κόσμο για την δυνατή υποστήριξη στις δραστηριότητές της.

«Η εταιρία θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα αξίας στους πελάτες της, αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τις αγωνιστικές της δραστηριότητες.»

Εμείς στο BikersTime ευχόμαστε στην εταιρεία να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στους βασικότερους αγώνες motocross του κόσμου, καθώς ένα εργοστάσιο τέτοιου μεγέθους πρέπει να έχει πάντοτε μια θέση στους αγώνες.