Ετοιμάζεται η Κινέζικη εκδοχή της Yamaha MT-03 και είναι εντυπωσιακή!

Η Κινέζικη εταιρία XGJ φαίνεται ότι ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια, ‘γυμνή’ μοτοσυκλέτα, θέλοντας να εισέλθει στην κατηγορία των 300cc. Πολλά μέρη μοιάζουν με αυτά της Yamaha MT-03, όμως το design της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας την διαφοροποιεί από την πρόταση της Ιαπωνικής φίρμας, κάνοντάς την ξεχωριστή και πολύ… εντυπωσιακή!

Όταν οι περισσότεροι ακούν για μια μοτοσυκλέτα Κινέζικης προέλευσης, συνήθως δυσανασχετούν. Όχι άδικα, καθώς τα πρώτα δείγματα που μας έδειξε η ‘κίτρινη’ φυλή είχαν μερικές (πολύ) αποτυχημένες προσπάθειες.

Τώρα όμως, έπειτα από κάποια χρόνια εμπειρίας, οι προτάσεις τους έχουν βελτιωθεί αρκετά, καθώς παρουσιάζουν πιο ολοκληρωμένα σύνολα, μεγαλύτερους κινητήρες και πολύ καλύτερο styling.

 

Νέα σχέδια αποκαλύπτουν μια νέα μοτοσυκλέτα, η οποία προορίζεται για την κατηγορία των ‘γυμνών’ μοτοσυκλετών των 250cc-300cc. Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από αυτά τα σχέδια δημιουργούσε ως τώρα μικρές μοτοσυκλέτων 150cc, 200cc και 250cc, αυτή τη φορά όμως ετοιμάζει κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο, βασισμένο στην Yamaha MT-03.

XGJ Κινέζικη Yamaha MT-03
Η μοτοσυκλέτα της XGJ διαθέτει εντυπωσιακό look, παρ’ όλη την εμφανή ‘συγγένειά’ της με την Yamaha MT-03

Ο κινητήρας που θα κινεί το νεό σύνολο είναι πανομοιότυπος με αυτόν που χρησιμοποιείται στις Yamaha R3 και MT-03, ενώ αυτό γίνεται αντιληπτό από το καπάκι του συμπλέκτη αλλά και τη σχεδίαση του κινητήρα στα σημεία που βρίσκονται το φίλτρο λαδιού και η αντλία του νερού.

Η XGJ φαίνεται να ακολουθεί το δρόμο των Yamaha και στο ατσάλινο πλαίσιο, ενώ το ίδιο κάνει και για το ψαλίδι αλλά και τους τροχούς. Και γιατί όχι, καθώς τα παραπάνω μέρη που αναφέραμε είναι ήδη ‘δοκιμασμένα’ στα μάτια των νεαρών αναβατών, που όπως φαίνεται από τις πωλήσεις της MT-03 φαίνεται ότι τους αρέσουν.

Φυσικά η απόδοση όλων των παραπάνω είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς είναι διαφορετικό να μοιάζει ένα πράγμα με ένα άλλο και διαφορετικό να αποδίδουν το ίδιο.

XGJ Κινέζικη Yamaha MT-03
Τα πανομοιότυπα μέρη στις δύο μοτοσυκλέτες είναι εμφανέστατα. Το ίδιο και τα σημεία στα οποία διαφέρουν. Ποια όψη προτιμάτε εσείς;

Διαφορές φυσικά και υπάρχουν, με την XGJ να τοποθετεί αντεστραμμένο πηρούνι στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας της, ακτινικές δαγκάνες και ένα δεύτερο δισκόφρενο για την ακινητοποίηση του συνόλου, κάνοντάς την πιο εντυπωσιακή από την MT-03. Τουλάχιστον από εμφάνιση.

Η μοτοσυκλέτα φαίνεται ότι προορίζεται και για την Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς στα σχέδια παρατηρούμε αισθητήρες ABS στα φρένα, ανακλαστικά στις μπότες του πηρουνιού και ένα είδος μεγάλου συλλέκτη καυσαερίων που απαιτείται για την τήρηση των κανόνων εκπομπών.

Όσο για το σχεδιασμό της; Το εμπρός μέρος από τη μάσκα έως και το τελείωμα του τεπόζιτου στη σέλα θυμίζει MV Agusta Brutale, ενώ το τελείωμα της κοντής ουράς έχει κάτι από Aprilia RSV4. Με ότι και αν μοιάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνει εντυπωσιακή!

XGJ Κινέζικη Yamaha MT-03
Και από πίσω δείχνει αρκετά όμορφη, παρ’ όλο που οι χρωματικοί συνδυασμοί λόγω του προγράμματος CAD δεν βοηθούν το τελικό αποτέλεσμα

Η κατάθεση των σχεδίων δεν σημαίνει ότι η αυτή η μοτοσυκλέτα θα φτάσει απαραίτητα και στην παραγωγή, έτσι θα ήταν φρονιμότερο να περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της XGJ.