MXON 2017 – Βρήκε μοτοσυκλέτες η Ελληνική ομάδα, έμεινε όμως στην 34η θέση

Τα νέα της Ελληνικής αποστολής στο φετινό Motocross των Εθνών (MXON) δεν ήταν καλά πριν ακόμη εκκινήσει ο αγώνας στο Matterley Basin, καθώς δύο μοτοσυκλέτες εκλάπησαν εχθές μέσα από τα paddock της ομάδας. Όμως, η τριμελής αντιπροσωπεία κατάφερε να βρει μοτοσυκλέτες και να αγωνιστεί στο Βρετανικό έδαφος, κατακτώντας την 34η θέση του θεσμού.

Η Ελληνική ομάδα εκκίνησε τις υποχρεώσεις της έχοντας κληρωθεί στην 26η θέση για την επιλογή στην μπάρα εκκίνησης των προκριματικών αγώνων, με τον Μανώλη Κρητικό να σημειώνει την καλύτερη επίδοση για την ομάδα (23ος – OPEN).

Οι Ηλιόπουλος και Τουρατζίδης κατέκτησαν την 33η θέση στις κατηγορίες τους (MXGP και MX2 αντίστοιχα), καθώς εκτός από τον υψηλό ανταγωνισμό, έπρεπε να συνηθίσουν και τις νέες, δανεικές μοτοσυκλέτες τους.

Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες διεθνείς έπρεπε να περάσουν πρώτα από τον Γ’ Τελικό πριν φτάσουν στο Β’, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών, η πρόκριση χάθηκε. Κορυφαίος ήταν και πάλι ο Μανώλης Κρητικός, ο οποίος κυνήγησε ακόμη και την πρώτη θέση στην κατηγορία του, μένοντας τελικά στην 2η θέση.

Στην 9η θέση ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του ο Γιάννης Τουρατζίδης, με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να τερματίζει στη 12η θέση. Έτσι η ομάδα έμεινε εκτός από τη συνέχεια του θεσμού, καταλαμβάνοντας την 34η θέση. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε ακόμη και σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πάλεψε κόντρα στην τύχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.