Γιάννης Περιστεράς – CIV Junior Ohvale 160 – Week 36

Τις περισσότερες φορές, το εξώφυλλο του ‘Biker Of The Week’ κοσμεί κάποιος αναβάτης παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένος, με πολλά πολλά χρόνια εμπλοκής στους αγώνες, ο οποίος έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό (συνήθως) την εβδομάδα που πέρασε. Αυτή τη φορά όμως, ο αναβάτης μας είναι ένα παιδί, ένας οδηγός που μπορεί να μην είναι τώρα παγκόσμια γνωστός, έχει όμως όλα τα φόντα να γίνει.

Ο Γιάννης Περιστεράς προέρχεται από οικογένεια που έχει συνδέσει το επίθετό της με τους αγώνες, με τον 12χρονο Γιάννη να μην αποκλίνει από τον δρόμο που ‘χάραξε’ ο πατέρας του Νίκος. Ο νεαρός, αν και πολύ μικρός σε ηλικία, έχει ήδη αγωνιστεί τόσες φορές, όσες δεν έχουν αγωνιστεί άλλοι σε όλη τους την ζωή.

Το 2017 ο Γιάννης αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα MiniGP Junior, στην κατηγορία Ohvale 160. Παρά το γεγονός ότι η χρονιά του νεαρού στον θεσμό εκκίνησε μόλις στον τρίτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Modena, ο 12χρονος Έλληνας κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη σαιζόν του στην 9η θέση, ‘κλείνοντας’ μάλιστα με μια εντυπωσιακή νίκη στη Vallenlunga την περασμένη Κυριακή!

Αυτή ήταν μια σπουδαία επιτυχία για τον Περιστερά, ο οποίος εκτός του ότι εκκίνησε από την pole position, κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά έως και τα 5sec από τους διώκτες του! Και όλα αυτά σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπου ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη και αποτελεί φυτώριο για τις επόμενες γενιές αναβατών πολλών σημαντικών πρωταθλημάτων.

Μετά από αυτή του την επιτυχία ο Γιάννης τώρα στοχεύει σε μια καλή προετοιμασία, ενόψει της εξαιρετικά σημαντικής επιλογής αναβατών για το Red Bull Rookies Cup που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη. Πάντως, αν ο ίδιος συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο, έχοντας την ίδια δίψα για διάκριση, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθουν.

Εμείς στο BikersTime του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία και ελπίζουμε αυτό το Ελληνικό ταλέντο να βρει το δρόμο του προς τα Grand Prix.