MotoGP – Η ‘αναγέννηση’ του Dovizioso οφείλεται στον Stoner, λέει ο Tardozzi

Το αφεντικό της ομάδας της Ducati στο MotoGP, Davide Tardozzi, αναφέρει ότι η φετινή εντυπωσιακή πορεία του Andrea Dovizioso οφείλεται στο ότι ο Ιταλός είναι εξαιρετικός… μαθητής, καθώς ο αναβάτης της Ducati ακούει με πολύ προσοχή τα λόγια του Casey Stoner.

Ο Casey Stoner – ο πιο επιτυχημένος αναβάτης των ‘κόκκινων’ στο MotoGP – έγινε και πάλι μέλος της οικογένειας της Ducati στις αρχές του 2016, έχοντας προηγουμένως συνεργασία με την Honda ως δοκιμαστής.

Ο Αυστραλός ανέλαβε τόσο το ρόλο του δοκιμαστή της Desmosedici, όσο και του προπονητή αλλά και επόπτη των αναβατών του Borgo Panigale.

O Tardozzi, μιλώντας στο MCN, τόνισε ότι ο ρόλος του Stoner στην ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα φετινά αποτελέσματα του Dovizioso, καθώς οι συμβουλές του είναι αυτές που έχουν κάνει τον Ιταλό τόσο ανταγωνιστικό και διεκδικητή του φετινού Τίτλου.

«Ο Dovi είναι τόσο έξυπνος, χρησιμοποιεί πολύ καλά τα λόγια του Casey Stoner. Αυτά είναι το να χρησιμοποιείς το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα σου και να μην ανησυχείς για τα προβλήματα, απλά διαχειρίσου τα πράγματα που δεν δουλεύουν τόσο καλά. 

«Κάθε μοτοσυκλέτα έχει τα καλά και τα κακά σημεία της. Νικάει χρησιμοποιώντας τα καλύτερα σημεία της Ducati – την τελική ταχύτητα, την επιτάχυνση και την επίδοση στο φρενάρισμα – τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στο οδηγικό του στυλ.

«Ο Dovi και η Ducati οδηγούν το πρωτάθλημα και κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Όμως ο Dovi είναι ένας νέος αναβάτης. Πάντα ήταν γρήγορος, ακόμη και όταν κέρδισε το πρωτάθλημα των 125, και είναι ένας πολύ έξυπνος αναβάτης.

«Στο τέλος της περσινής χρονιάς, αφού μίλησε με μερικούς ανθρώπους και την Ducati, κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει τη στάση του και να δώσει κίνητρο στο εαυτό του, να βρει έναν τρόπο να γίνει ένας πραγματικά κορυφαίος αναβάτης. Τώρα, το έχει κάνει.»

Ο Andrea Dovizioso μπορεί πολύ σύντομα να γίνει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης της Ducati στο MotoGP, καθώς πλησιάζει συνεχώς τα επιτεύγματα ενός άλλου Ιταλού που πέρασε από την ομάδα του Borgo Panigale· του Loris Capirossi.

Ο Dovizioso στο τέλος της φετινής χρονιάς θα έχει ολοκληρώσει τον ίδιο αριθμό σαιζόν με τον Capirossi στη σέλα της εργοστασιακής Desmosedici (5), ενώ ως και τον 120 αγώνα της φετινής χρονιάς, οι δύο τους έχουν μόλις 3 βαθμούς διαφορά στο σύνολο ως οδηγοί της Ducati (846 έναντι 843 υπέρ του Capirossi).

Παράλληλα, ο Dovizioso απέχει μόλις δύο νίκες από τις επτά του Capirossi, ενώ οι δύο αναβάτες είναι πολύ κοντά και στα συνολικά βαθρα με τους ‘κόκκινους’ (23 έναντι 17 υπέρ του Capirossi).