Μοτοσυκλέτα και Περιπέτεια

Εδώ και αρκετά χρόνια οι μοτοσυκλέτες «Adventure» κατέχουν ένα μεγάλο αν όχι το πιο μεγάλο μερίδιο στην αγορά μοτοσυκλετών. Πολλοί την αγοράζουν για να κάνουν το ταξίδι των ονείρων τους. Άλλοι γιατί είναι της μόδας και άλλοι γιατί είναι η μοτοσυκλέτα που θα τους οδηγήσει και στην περιπέτεια.

Τι είναι όμως η «περιπέτεια»; Περιπέτεια είναι όταν παίρνεις ένα ρίσκο κάνοντας κάτι ασυνήθιστο που περικλείει ακόμα και κίνδυνο. Για πολλούς μια βόλτα με μοτοσυκλέτα είναι κάτι το συνηθισμένο, ενώ για άλλους περικλείει κίνδυνο και για αυτούς είναι περιπέτεια.

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη για αρκετούς μοτοσικλετιστές δεν είναι περιπέτεια, όμως υπάρχουν άτομα που το θεωρούν ριψοκίνδυνο και τους προκαλεί φόβο. Αυτό που μας τρομάζει είναι συνήθως το άγνωστο. Η περιπέτεια στηρίζεται στο άγνωστο. Η εμπειρία αφαιρεί αυτό τον παράγοντα και άρα και την έννοια της περιπέτειας. Ο άνθρωπος όμως επιζητεί την περιπέτεια, την απόδραση από την καθημερινότητα, αφού το να ρισκάρει είναι αυτό που τον κάνει να προχωρεί. Με αυτό το σκεπτικό οι εταιρείες μοτοσυκλετών, έρχονται να ικανοποιήσουν και αυτή μας την ανάγκη, προσφέροντας μας την «Adventure». Τα διαφημιστικά σλόγκαν αυτής της μηχανής μάλλον προσπαθούν να μας πείσουν, ότι χωρίς αυτήν η ζωή μας είναι πεζή και χωρίς νόημα. Ότι είναι το ιδανικό εργαλείο για μια τέλεια περιπέτεια και αν θέλετε να παίρνετε ρίσκα, τότε πρέπει να οδηγείτε μίαν «Adventure».

Παρόλα αυτά όμως, η περιπέτεια δεν έχει συνταγές, ούτε οδηγούς για την τέλεια περιπέτεια, ούτε μοτοσυκλέτες που θα μας κάνουν να ζήσουμε την περιπέτεια. Την περιπέτεια, είτε την συναντούμε τυχαία, είτε την προκαλούμε βάζοντας τον εαυτό μας σε δύσκολες και άγνωστες καταστάσεις. Η περιπέτεια, παρόλες τις δυσκολίες που την χαρακτηρίζουν, αναπολώντας την είναι συνήθως ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και ίσως αστεία, αν φυσικά την ξεπεράσουμε ανώδυνα.

Κανείς δεν χρειάζεται ειδικά μια «Adventure» για να ταξιδέψει ή ακόμη και να γυρίσει τον κόσμο. Οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα μπορεί να το κάνει, και έχει αποδειχθεί πολλές φορές από πάρα πολλούς. Ο γύρος του κόσμου έχει γίνει με οτιδήποτε μοτοσυκλέτα μπορείς να φανταστείς. Για πολλούς φυσικά δεν έχει σημασία τι μοτοσυκλέτα θα οδηγούν, φθάνει να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Για αυτούς η μοτοσυκλέτα είναι απλώς το μέσον που τους ταξιδεύει. Το μέσον που τους βοηθά να γνωρίσουν τον κόσμο. Για τους περισσότερους μοτοσικλετιστές όμως, όπως και για μένα, η μοτοσυκλέτα είναι μέρος του ταξιδιού. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας του ταξιδιού και το ιδανικό πιστεύω, είναι να κάνεις το ταξίδι σου με μια μοτοσυκλέτα που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Nα σου προσφέρει αυτή την οδηγική απόλαυση που θα σε κάνει να χαμογελάς. Για οποιοδήποτε ταξίδι, μεγάλο η μικρό πάρε την μοτοσυκλέτα που σου ταιριάζει και που σε κάνει να νοιώθεις άνετος.

 Ένα μεγάλο ταξίδι με μοτοσυκλέτα σε άγνωστους τόπους και χώρες μπορεί να είναι περιπέτεια. Λέω «μπορεί» γιατί υπάρχουν μοτοσικλετιστές που ταξιδεύουν από το ένα ξενοδοχείο των πέντε αστέρων στο άλλο, αποφεύγοντας να βγουν και να γνωρίσουν τον κόσμο, φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν σε περιπέτειες. Υπάρχουν άλλοι φυσικά που επιζητούν να βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας τον εαυτό τους πολλές φορές σε κίνδυνο. Προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όταν ταξιδεύω δεν επιδιώκω να μπλεχτώ σε φασαρίες για να ζήσω μια περιπέτεια, αλλά δεν θα κλειστώ σε κάποιο ξενοδοχείο αποφεύγοντας να γνωρίσω τους ανθρώπους, την χώρα και την κουλτούρα τους.

Αν σκέφτεστε λοιπόν να ταξιδέψετε και να ζήσετε την περιπέτεια σας μην ανησυχείτε για το τι μοτοσυκλέτα οδηγείτε, μικρή ή μεγάλη, γρήγορη ή όχι, «Adventure» ή μη. Πάρτε αυτήν που σας εκφράζει και αγαπάτε γιατί όλες οι μοτοσυκλέτες μπορούν να σας οδηγήσουν στην περιπέτεια…αν όπως είπαμε αυτό είναι που επιζητάτε.

 Καλές διαδρομές….φορώντας πάντα το κράνος σας.

 

Αφήστε μια απάντηση